Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 12 aug 2020 - Anul XXV, nr. 188 (7493)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Infrastructură

Flutur: Sunt mulțumit pentru că au început în forță lucrările la drumul Suceava – Dolhasca

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Șeful administrației județene, Gheorghe Flutur, s-a declarat mulțumit de faptul că lucrările de modernizare a drumului județean Suceava – Dolhasca au început în forță. Gheorghe Flutur a inspectat marţi lucrările din zona Dolhasca, acolo unde a discutat cu primarul acestui oraș, constructorii și consultanții despre rezolvarea problemelor care ar putea să apară în realizarea investiției.

„Suntem pe tronsonul de drum Suceava – Dolhasca, tronson care se modernizează pe fonduri europene. În sfârșit sunt mulțumit că au început în forță lucrările. O să vedeți și în zona Dolhasca și la Liteni unde se lărgește acest drum de la 6,5 la 8 metri cu tot cu acostament”, a spus Flutur. El a spus că acest tronson de la Suceava la Dolhasca are o lungime de 46 de kilometri, iar proiectul include și șase poduri, din care două vor fi noi, iar patru se reabilitează. De asemenea, pe traseu vor fi construite 76 de podețe transversale noi. „Ne interesează descărcarea apei pentru a nu bălti în această zonă. Va fi un drum de calitate și văd că l-au împărțit pe tronsoane, pentru mai mulți constructori. Aici lucrează cei de la Autotehnorom, dar am văzut că pe o porțiune de drum lucrează și SUCT, și Florconstruct, ceea ce pe mine mă bucură foarte mult pentru că o să atacam și zonele Udești și Știrbăț, unde drumul, astăzi, nu arată foarte bine. Dar va arăta bine”, a mai spus Flutur.

El a adăugat că tot la Dolhasca a discutat cu primarul orașului și despre proiectul de apă și canalizare care este în curs de realizare, unele lucrări suprapunându-se cu cele la drumul județean care se modernizează. „Am avut o întâlnire tehnică cu constructorii și consultanții să vedem ce nu merge. Ce le-am cerut eu insistent este concentrarea de forță aici, pentru că au rămas puțin în urmă, dar să țină cont și de faptul că la Dolhasca este și o lucrare de apă și canal, care se suprapune cu drumul. Și mai întâi trebuie să tragem apa și canalul. Și am discutat cu primarul din Dolhasca, am pus lucrurile în regulă pentru a nu fi nici o problemă în ceea ce privește desfășurarea lucrărilor în perioada care urmează”, a mai precizat președintele CJ Suceava.

Gheorghe Flutur a amintit că lucrările de modernizare la acest drum județean se realizează în cadrul unui proiect cu fonduri europene, cu o valoare de 30 de milioane de euro numai pe acest tronson. „Bucuria mare e că au început lucrările și pe tronsonul celălalt de la Dărmănești spre Costâna, Vâlcele, Stroiești, Zaharești și legătura cu Moara”, a spus Flutur.

De precizat că investițiile se realizează în cadrul proiectului de modernizare a Axei Rutiere Strategice 1 Suceava - Iași, pe teritoriul județului Suceava fiind două tronsoane în lungime totală de 75,739 de kilometri. Primul tronson este pe ruta DJ 208A Suceava – Ipotești – Bosanci – Udești – Liteni – Dolhasca, continuare cu DJ 208 Dolhasca – Budeni – limită județul Iași, iar al doilea tronson pe DJ 209C Suceava – Frumoasa – Liteni-Moara și DJ 209D Liteni – Zaharești – Stroiești – Costâna – Dărmănești.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Flutur: Sunt mulțumit pentru că au început în forță lucrările la drumul Suceava – Dolhasca.
 Vizualizări articol: 1744 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 4 voturi
Flutur: Sunt mulțumit pentru că au început în forță lucrările la drumul Suceava – Dolhasca1.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei