Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 12 aug 2020 - Anul XXV, nr. 188 (7493)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Sentință blândă

Doar 7 ani de închisoare pentru un tânăr care a violat și supus la chinuri o bătrână

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Judecătoria Fălticeni s-a pronunțat recent în unul din cele mai oribile cazuri de viol petrecute în județul Suceava în ultimii ani. Este vorba de o faptă comisă la începutul acestui an, în satul Ioneasa, comuna Vadu Moldovei, de care probabil mulți cititori încă își mai aduc aminte. O bătrână a fost violată și supusă la chinuri, fiindu-i rupt anusul cu un par, ceea ce a dus-o aproape de moarte.  Denis Alexandru Ventilă, un tânăr de etnie romă din sat, aflat în arest preventiv, a fost condamnat la 6 ani de închisoare pentru viol și 3 ani închisoare pentru tâlhărie calificată. Conform Codului Penal, asta înseamnă executarea celei mai mari din pedepse, plus o treime din a doua, totalul fiind de 7 ani de închisoare.

Putem aminti doar că în cazul faptei de viol ce a avut ca urmare vătămarea corporală, Codul Penal prevede închisoare de la 5 la 12 ani, asta fără a mai calcula și sporul de pedeapsă pentru tâlhărie. Așadar, judecătorii au mers pe o condamnare mai degrabă apropiată de minim. Sentința Judecătoriei Fălticeni nu este definitivă și poate fi atacată cu apel.   

Tot judecătorii de la Fălticeni au mai decis ca cei doi frați trimiși în judecată în acest caz să achite victimei despăgubiri de 100.000 de lei. 

Frații din familia de romi Ventilă, unul în vârstă de 21 de ani și unul de 17 ani, au fost arestați pentru infracțiunile de viol și tâlhărie calificată. Principalul autor al agresiunii sexuale a fost identificat ca Denis Alexandru Ventilă, în vârstă de 21 de ani (cel condamnat la 7 ani de detenție), dar și minorul este pus sub acuzare pentru viol.

După cum Monitorul de Suceava a relatat pe larg la vremea respectivă, agresiunea sexuală comisă asupra bătrânei este îngrozitoare și greu de descris în cuvine. Bătrâna a suferit ruptură anală după ce în anus i s-ar fi introdus un băț. Rudele au mărturisit că în urma operației femeii i s-a pus un tub din plastic în loc de intestinul gros. Medicii au spus că nu au mai văzut o asemenea agresiune sexuală, iar evoluția stării bătrânei era incertă. După ce a fost batjocorită, bătrâna s-a târât prin zăpadă, până la un vecin aflat la o distanță apreciabilă, pentru a cere ajutor.  

Bătrâna locuia singură într-o casă de la marginea satului Ioneasa. Pe 5 ianuarie, în jur de ora 17.00, când satul era înzăpezit, cei doi au intrat în casă peste femeie. Scopul principal ar fi fost tâlhăria.

Polițiștii au ajuns greu la fața locului, după ce un utilaj al Primăriei comunei Vadu Moldovei a deszăpezit ulița. O echipă complexă de polițiști a demarat o anchetă la fața locului și au fost găsite urme lăsate de autori. De altfel, cei doi au plecat cu telefonul victimei după ei, ceea ce a ajutat la depistarea lor.După ce și-au bătut joc de femeie, cei doi au plecat din casă cu 150 de lei, bani pe care bătrâna îi pregătise pentru a achita abonamentul pe mai multe luni la cablu, plus telefonul mobil.
Oamenii din sat spun că mai mulți romi din localitate s-au dedat în ultima perioadă la agresiuni, furturi, dar au mai comis și încă una sau chiar două agresiuni sexuale asupra unor bătrâne, care însă nu au fost reclamate la poliție.

Prima familie de romi a ajuns la Ioneasa acum mai puțin de zece ani. Acum sunt patru case în care ar trăi spre 40 de suflete. Localnicii spun că nu chiar toți romii sunt violenți, însă mare parte dintre ei le fac probleme și le creează temeri.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Doar 7 ani de închisoare pentru un tânăr care a violat și supus la chinuri o bătrână.
 Vizualizări articol: 2462 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Doar 7 ani de închisoare pentru un tânăr care a violat și supus la chinuri o bătrână0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei