Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 30 iul 2020 - Anul XXV, nr. 177 (7482)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Controale

Mai multe firme de construcții au fost amendate pentru muncă nedeclarată

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Mai multe firme de construcții din județul Suceava au fost amendate pentru muncă nedeclarată. Șeful Inspectoratului Teritorial de Muncă Suceava, Romeo Butnariu, a declarat că instituția pe care o conduce a organizat mai multe verificări în cadrul unei campanii naționale pentru identificarea cazurilor de muncă nedeclarată la angajatorii care își desfășoară activitatea în domeniul  construcțiilor.

Romeo Butnariu a precizat că la controalele în domeniul relaţiilor de muncă au participat 13 inspectori de muncă care au efectuat 25 de controale, în urma cărora s-au aplicat nouă sancţiuni contravenţionale, din care șapte amenzi în valoare de 170.000 lei și două avertismente verbale. Butnariu a spus că inspectorii ITM Suceava au depistate nouă persoane care prestau muncă nedeclarată. Dintre acestea șase persoane aveau contracte individuale de muncă care nu au fost transmise în registrul general de evidenţă a salariaţilor cel târziu în ziua anterioară începerii activității, alte două persoane nu aveau contract individual de muncă, iar o altă persoană a fost găsită la muncă în afara programului de lucru.

Șeful ITM Suceava a precizat că printre deficiențele constatate la firmele de construcții verificate se numără refuzul lucrătorilor de a completa fișa de identificare, neeliberarea adeverințelor de încetare a raportului de muncă, lipsa copiilor după contractele individuale de muncă la obiectivul de lucru sau neevidențierea timpului de muncă prestat de salariați.

Romeo Butnariu a mai adăugat că în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă au fost controlați 15 angajatori, cu 534 lucrători, fiind sancţionate 14 firme. Pentru deficienţele constatate au fost aplicate 35 de sancţiuni contravenţionale, dintre care două amenzi în valoare de 10.000 lei. Printre deficiențele constatate în acest domeniu se numără neutilizarea echipamentelor de muncă corespunzătoare sau a celor individuale pentru protecție, sau neinstruirea adecvată în domeniul securităţii şi sănătăţii pentru toţi lucrătorii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mai multe firme de construcții au fost amendate pentru muncă nedeclarată.
 Vizualizări articol: 1117 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Mai multe firme de construcții au fost amendate pentru muncă nedeclarată0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei