Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 30 iul 2020 - Anul XXV, nr. 177 (7482)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Test negativ sau carantină

Circulația românilor în Ucraina va fi condiționată începând cu 1 august

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Intrarea României în categoria roșie a țărilor cu risc ridicat de infectare cu COVID-19, în care se depășesc 40 de cazuri active la 100.000 de locuitori, va înăspri condițiile de circulație în Ucraina după data de 1 august. Conform unui comunicat primit de Consulatul General al României la Cernăuți din partea autorităților ucrainene, românii care vor călători în Ucraina vor trebui să prezinte la intrarea pe teritoriul țării vecine un test Covid-19 cu rezultat negativ sau, în caz că nu dețin acest test valabil doar 48 de ore, asupra lor se va aplica măsura carantinării pentru o perioadă de 14 zile.

Legislația ucraineană care prevedea acest lucru a fost întocmită cu mai mult timp în urmă, însă a intrat în vigoare în cazul persoanelor care vin din România în urma ultimei actualizări a listei statelor cu o incidență semnificativă de COVID-19, efectuată de autoritățile ucrainene la data de 28 iulie. În urma acestei actualizări România se află pe lista roșie, cu 88,25 de cazuri active la 100.000 de locuitori. Astfel, conform aceluiași comunicat din partea părții ucrainene: ”Pentru a putea fi exceptate de la măsura autoizolării/carantinării, persoanele sosite din statele aflate pe lista roșie trebuie să prezinte, la intrarea pe teritoriul UA, un test de tip PCR cu rezultat negativ, care să fie efectuat în ultimele 48 de ore. Modificările vor fi valabile începând cu data de 1 august 2020.”

Din informațiile pe care le deținem, primele semne ale noilor condițiilor impuse după data de 1 august s-au făcut deja resimțite începând cu marți seară, când mai mulți cetățeni români s-au întors din drum, în urma noilor condițiilor prezentate de angajații din frontiera ucraineană. Mulți dintre ei au preferat să nu aibă surprize pe teritoriul ucrainean și să nu ajungă plasați în condiții de carantină a cărei contravaloare va fi suportată din propriul buzunar.

În același timp există informații care vorbesc despre faptul că autoritățile ucrainene ar putea să nu recunoască valabilitatea testelor Covid-19 efectuate în România, impunând tuturor celor care intră pe teritoriul ucrainean efectuarea unui alt test, care ar costa circa 850 de grivne, adică în jur de 25 de euro. Problema care apare este însă legată de rezultatul testului, care va veni în ziua următoare, silind persoana care l-a făcut să stea în carantină cel puțin o noapte în Ucraina.

Aceste măsuri se vor aplica în punctele internaționale de trecere a frontierei cu Ucraina, precum Halmeu/Dyakovo, Sighetu Marmației/Solotvino și Siret/Porubne. Cu siguranță aceste măsuri vor limita mult circulația persoanelor dinspre România spre Ucraina, doar scăderea drastică a numărului de infectări din ambele state putând duce la reluarea circulație libere între cele două țări.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Circulația românilor în Ucraina va fi condiționată începând cu 1 august.
 Vizualizări articol: 1466 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Circulația românilor în Ucraina va fi condiționată începând cu 1 august0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei