Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 30 iul 2020 - Anul XXV, nr. 177 (7482)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Brodina

Familii rămase izolate, după ce puhoaiele le-au distrus podețele

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Două familii din satul Paltin al comunei Brodina se află într-o situație disperată, după ce puhoaiele adunate în timpul ploilor torențiale din cursul lunii iunie le-au distrus podul de acces spre locuințe. Oamenii s-au plâns că mai ales ploaia căzută de Sânziene a adus aluviuni pe râul Suceava, distrugând mai multe podețe de acces spre locuințele oamenilor. O parte din aceste construcții au fost refăcute, însă după mai mult de o lună de atunci ”există familii izolate care nu au cum să îşi facă provizii, să îşi cumpere medicamente și toate cele necesare traiului de zi cu zi”, ne-a scris Alexandru Haleța. Bărbatul îl acuză în același timp pe primar că a lăsat situația disperată a oamenilor în plata Domnului. Între timp au fost pregătite lemnul și materialele pentru noul pod, însă le trebuie doar utilajul primăriei, fără de care nu pot realiza lucrarea.

Am luat legătura cu primarul comunei Brodina, Codrin Rusu, care ne-a spus despre acest caz: ”Lemnele sunt pregătite, au fost duse la fața locului, dar problema constă în faptul că nu poți lucra în albia râului în aceste săptămâni, în care la trei zile vine iarăși apa mare. Lemnul format din partea de susținere, cea de deasupra, e dus acolo și pregătit, dar nu putem băga un excavator în râu, pentru că e periculos în această perioadă. Ne-ar trebui măcar câteva zile fără ploi pentru a face lucrarea în albia râului Suceava.”

Locuitorii trebuie să aștepte acum zile călduroase fără ploi, pentru a putea intra în albie și a ridica noul pod, fără de care le este atât de greu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Familii rămase izolate, după ce puhoaiele le-au distrus podețele.
 Vizualizări articol: 940 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Familii rămase izolate, după ce puhoaiele le-au distrus podețele5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei