Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 30 iul 2020 - Anul XXV, nr. 177 (7482)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Anchetă procurori

Sucevean cu dosar penal după ce a declarat că a venit din altă țară pentru a evita izolarea

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava au anunțat că derulează cercetări cu privire la săvârșirea infracțiunii de ”fals în declarații” față de un bărbat din Pătrăuți, care a dat declarații false cu privire la țara din care a revenit, pentru a evita izolarea la domiciliu.

Polițiștii din cadrul Secției Rurale Dărmănești au dispus pe 4 iulie începerea urmăririi penale întrucât la data de 30 iunie bărbatul din Pătrăuți, care a fost plecat la muncă sezonieră în Olanda, a declarat în mod fals, la revenirea în România, că fusese plecat în Germania, cu scopul de a nu fi supus măsurii izolării la domiciliu, în contextul pandemiei de Covid-19.

Cercetările continuă, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava, în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt, a circumstanțelor de comitere a faptei şi a stabilirii răspunderii penale.

 

Procurorii au clasat dosarul privind plecările masive de pe aeroportul clujean, de unde au plecat și mulți pătrăuțeni

Pe aceeași temă, legată de plecările masive la muncă în străinătate ale sucevenilor, inclusiv de la Pătrăuți, în perioada în care comuna se afla în zona de carantină, Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Cluj a anunțat recent că a clasat dosarul privind infracțiunea de zădărnicirea combaterii bolilor. Vizați de anchetă erau și funcționari ai Primăriei Pătrăuți, care au emis adeverințe prin care se atesta că respectivii localnici nu figurau în evidențele medicale ca izolați la domiciliu sau în carantină. Pus la zid atunci a fost în special primarul comunei Pătrăuți, Adrian Isepciuc, deși acesta a explicat că adeverințele atestau real doar că aceștia nu sunt în carantină sau izolare, conform bazei de date a Direcției de Sănătate Publică. Acele adeverințe nu erau în nici un caz un ”bilet” de liberă trecere în afara zonei de carantină.

”În fapt, în urma cercetărilor efectuate s-a stabilit că nici una din cele 1.962 de persoane care la data de 09.04.2020 s-au aflat în incinta aeroportului și s-au îmbarcat în curse charter spre Germania nu a fost spitalizată sau plasată în carantină definită de art. 352 alin. 9. Cod penal. În consecință nu se poate reține că aceste persoane ar fi încălcat măsurile de carantină sau de spitalizare dispuse pentru prevenirea sau combaterea bolilor infectocontagioase, astfel că este împiedicată punerea în mișcare a acțiunii penale pentru infracțiunea de zădărnicirea combaterii bolilor, deoarece fapta sesizată nu există”, au explicat procurorii clujeni.

Infracțiunea nu a putut fi reținută și pentru că nu sunt date că s-au înregistrat îmbolnăviri după înghesuiala din aeroport.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sucevean cu dosar penal după ce a declarat că a venit din altă țară pentru a evita izolarea.
 Vizualizări articol: 1694 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sucevean cu dosar penal după ce a declarat că a venit din altă țară pentru a evita izolarea0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei