Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 30 iul 2020 - Anul XXV, nr. 177 (7482)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   7 imagini |   ø fişiere video

Învățământ dual

18 elevi de la „Petru Mușat” au obținut calificarea de „Operator în fabricarea celulozei și hârtiei”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

18 elevi de la „Petru Mușat” au obținut calificarea de „Operator în fabricarea celulozei și hârtiei”. Este vorba de prima promoție a parteneriatului demarat în 2017 între Ambro, Colegiul Tehnic „Petru Mușat” Suceava și Primăria municipiul Suceava, care a absolvit, în luna iulie, ciclul de 3 ani de învățământ dual. Toți cei 18 elevi au obținut calificarea de „Operator în fabricarea celulozei și hârtiei”, pentru care s-au pregătit. Ca urmare a acestor rezultate, doi absolvenți vor fi angajați la Ambro, la fabrica de hârtie, ceilalți urmând să își continue studiile.

 

Burse pentru elevii silitori

Implicarea elevilor, părinților, profesorilor și tutorilor de practică în acest parteneriat s-a văzut și în rezultatele obținute de elevi. Absolvenții Clasei Ambro au avut medii anuale peste 7,00 și au primit bursă de studii de 200 de lei/lună de la Ambro și 200 de lei/lună bursa profesională. Suplimentar, doi elevi care au avut media peste 8,50 au primit și o bursă de merit din partea Ambro în cuantum de 300 de lei/lună.

Ambro a mai pus la dispoziție echipamentul de lucru pentru toți elevii, a acoperit cheltuielile pentru examinările de medicina muncii și analize medicale obligatorii și toți elevii au beneficiat de asigurare de viață și de accidente. Pe tot parcursul pregătirii, elevii Clasei Ambro au fost îndrumați de tutori de practică din cadrul companiei, care le-au asigurat o formare profesională de specialitate la cele mai înalte standarde.  

De asemenea, elevii au avut parte și de o tabără de integrare și cunoaștere la munte asigurată de Ambro și au participat la evenimentele de responsabilitate socială ale companiei pe durata celor 3 ani de școală, fiind asimilați natural echipei Ambro. „Considerăm că reintroducerea specializării la locul de muncă încă din timpul școlii este o condiție esențială în pregătirea personalului de specialitate în industria noastră, unde, la fel ca în alte domenii, criza de personal specializat își face simțită prezența, cariera personalului care a mai beneficiat în trecut de pregătire practică la locul de muncă aflându-se pe final. Ne bucurăm că am reușit să facem primii pași în acest sens în Suceava, unde am reușit să construim o relație solidă cu Colegiul Tehnic <Petru Mușat> și Primăria Suceava”, a declarat Paul-Henri Kohler, director general Ambro SA.

 

Colaborare

Ca o confirmare a încrederii în sistemul de învățământ dual, Ambro a decis anul trecut să organizeze o nouă clasă de învățământ dual, alături de Colegiul Tehnic „Petru Mușat”, elevii pregătindu-se pentru a obține calificarea de Electromecanic utilaje și instalații industriale. Ambro este recunoscătoare pentru deschiderea cu care Colegiul Tehnic „Petru Mușat”, Inspectoratul Școlar Județean Suceava și Primăria municipiului Suceava se implică în acest parteneriat și pentru dialogul permanent asupra evoluției programului de educație și îmbunătățirii constante a colaborării.

Prof. Maria Teodoreanu, directorul Colegiului Tehnic „Petru Mușat” Suceava, a declarat: „Apreciem deschiderea, implicarea şi susţinerea partenerilor noştri pe toată perioada celor 3 ani. Elevii au beneficiat de o formare de calitate şi dorinţa lor de a continua studiile reflectă acest lucru. Mulţumim conducerii Ambro SA şi Primăriei municipiului Suceava pentru tot sprijinul acordat. Am arătat că această alternativă, învăţământul dual, este benefică pentru toate părţile implicate. Ne punem speranţe în colaborări viitoare de succes”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 18 elevi de la „Petru Mușat” au obținut calificarea de „Operator în fabricarea celulozei și hârtiei”.
 Vizualizări articol: 950 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
18 elevi de la „Petru Mușat” au obținut calificarea de „Operator în fabricarea celulozei și hârtiei”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei