Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 30 iul 2020 - Anul XXV, nr. 177 (7482)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   8 imagini |   ø fişiere video

În Piața Steagurilor

Ziua Imnului, sărbătorită la Suceava, cu mască, pe ritmuri de fanfară

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ziua Imnului Național al României, "Deșteaptă-te, române!", sărbătorită an de an la 29 iulie, a fost marcată și la Suceava, cu o ceremonie în aer liber, la care toți participanții au purtat măștile de protecție.

Evenimentul, desfășuratîn Piața Steagurilor, pe ritmuri de fanfară, a reunit reprezentanții instituțiilor statului, în special cele din subordinea Ministerului Apărării Naționale și ale Ministerului de Interne.

Pe ritmurile Fanfarei Primăriei Suceava, dinspre Palatul Administrativ și-au făcut apariția oficialitățile locale și județene – primarul municipiului, Ion Lungu, prefectul Alexandru Moldovan, vicepreședintele CJ Gheorghe Niță, viceprimarul Marian Andronache.

După oficierea unei slujbe religioase de către reprezentanții Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, reprezentată de episcopul vicar Damaschin Dorneanul și un sobor de preoți, s-a vorbit de istoria și însemnătatea imnului național al României.

"Deșteaptă-te, române!" a fost cântat pentru prima data oficial la 29 iulie 1848, la iniţiativa domnitorului Ştirbei Vodă.

La originea imnului național al României se afla poemul patriotic "Un răsunet", scris de Andrei Mureșanu și publicat pentru prima dată în numărul 25, din 21 iunie 1848, al suplimentului "Foaie pentru minte, inimă și literatură", pe o melodie culeasă de Anton Pann.

"Deșteaptă-te, române!" a fost intonat în timpul Războiului de Independență (1877-1878), în Primul Război Mondial, la Marea Unire din 1918 și în cel de-al Doilea Război Mondial.

Interzis după instaurarea regimului comunist, timp de aproape o jumătate de secol, imediat după Revoluția decembristă, "Deșteaptă-te, române!" a fost ales din nou imn național al României, fiind consacrat prin Constituția din 1991, modificată și completată prin Legea de revizuire nr. 429/2003. Astfel, în forma actuală, Constituția prevede, prin Articolul 12, că Imnul Național al României este "Deșteaptă-te, române!", acesta fiind considerat simbol național, alături de drapelul tricolor, stema țării și sigiliul statului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ziua Imnului, sărbătorită la Suceava, cu mască, pe ritmuri de fanfară.
 Vizualizări articol: 1069 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ziua Imnului, sărbătorită la Suceava, cu mască, pe ritmuri de fanfară0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei