Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 25 mai 2020 - Anul XXV, nr. 120 (7425)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Suspendare prelungită

Bazarul Sucevei rămâne închis până pe 18 iunie, cât durează starea de alertă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cele peste 2.000 de spații comerciale din Bazarul Sucevei rămân închise pentru aproape încă patru săptămâni, adică până la finele stării de alertă, conform unui proiect de hotărâre de Consiliu Local care urmează să fie discutat miercuri, 27 mai.

Proiectul include și acordarea unor facilități agenților economici afectați de prelungirea perioadei de suspendare, prin scutirea de la plata chiriei.

Proiectul cu nr. 29 de pe ordinea de zi a ședinței ordinare a deliberativului local prevede “prelungirea suspendării temporare a activității din Complexul Comercial Bazar pe întreaga durată a situației de alertă decretată de Guvernul României”. Măsura este impusă de prevederile ordonanței Militare nr. 1, care specifică că “este suspendată temporar activitatea de comercializare cu amănuntul a produselor și serviciilor în centre comerciale cu suprafața construită mai mare de 15.000 mp, în care își desfășoară activitatea mai mulți operatori economici”.

Prelungirea perioadei de suspendare a activităților economice din Bazar le spulberă speranțele miilor de comercianți și angajați de acolo, care sperau să revină la treabă de la 1 iunie, chiar de aveau să se supună unor condiții mai stricte, menite să limiteze riscurile de răspândire a coronaviruslui.

Singura măsură compensatorie pe care o pot lua autoritățile locale în privința acestora este de scutire a chiriei pentru chioșcurile amplasate pe domeniul public și privat al municipiului Suceava, pe durata situației de urgență și a celei de alertă.

Sistarea achitării contravalorii chiriei se face în baza contractelor de închiriere sau acordare a dreptului de folosință, fiind necesară și o cerere în acest sens din partea agentului economic, însoțită de declarație notarială din care să rezulte că nu a desfășurat activitate în perioadele menționate.

Cererile vor fi vizate pentru conformitate, acolo unde este cazul, de către Direcția Administrația Piețelor.

Anterior, comercianții din Bazar au fost scutiți de plata chiriei jumătate din luna martie și (pentru) luna aprilie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bazarul Sucevei rămâne închis până pe 18 iunie, cât durează starea de alertă.
 Vizualizări articol: 1430 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Bazarul Sucevei rămâne închis până pe 18 iunie, cât durează starea de alertă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei