Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 25 mai 2020 - Anul XXV, nr. 120 (7425)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Posturi de ofițeri vor putea fi ocupate prin concurs de subofițeri, din cauza crizei de personal

Luni, 25 Mai 2020 (15:55:26)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Organizația Corpul Național al Polițiștilor (CNP) a informat că ministrul Afacerilor Interne, Ion Marcel Vela, a aprobat, în data de 25 mai, demararea procedurilor pentru organizarea de concursuri pentru trecerea agenților/subofițerilor/maiștrilor militari în corpul ofițerilor. 

Toate structurile Ministerului Afacerilor Interne vor identifica și propune un număr de funcții care pot fi ocupate prin acest tip de concursuri, în funcție de necesitățile operative ale domeniului de activitate. Decizia a fost luată în urma analizei realizate la nivelul conducerii MAI referitoare la deficitul de personal, care, la acest moment, se situează la circa 13% (ex: Poliția Română peste 14%, Jandarmeria Română peste 10%, Poliția de Frontieră cca 9%, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență peste 10%).

Comisarul-șef Marius Ciotău, șeful Corpului Național al Polițiștilor, organizația Suceava, a salutat această decizie, care era necesară și așteptată la nivelul poliției județene. Multe subunității se confruntă cu deficit de ofițeri, iar experiența unui om care are deja ani de muncă, ca agent, este foarte importantă.

”Sunt funcții vacante la investigații criminale și investigarea fraudelor, însă cel mai mare deficit e în sistemul de ordine publică urban și rural. Trebuie ținut cont și de faptul că sunt mulți polițiști care au ieșit la pensie în ultimele luni și alții care ies acum, după încetarea stării de urgență, unii dintre ei chiar ofițeri cu funcții de conducere”, a explicat ofițerul Ciotău, care conduce Secția Rurală de Poliție Gălănești.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Posturi de ofițeri vor putea fi ocupate prin concurs de subofițeri, din cauza crizei de personal.
 Vizualizări articol: 2623 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 3 voturi
Posturi de ofițeri vor putea fi ocupate prin concurs de subofițeri, din cauza crizei de personal1.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei