Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 25 mai 2020 - Anul XXV, nr. 120 (7425)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Acțiune de amploare poliție

Amenzi mari și aproape 300 de mc lemn confiscat, după controale în trafic și descinderi la societăți de debitare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Peste o sută de polițiști din județ au fost angrenați, în perioada 14-22 mai, într-o amplă acțiune de prevenire și combatere a delictelor silvice, fiind efectuate controale în fondul forestier, la sediile unor societăți de profil și în trafic. Pe parcursul acțiunii, polițiștii au constatat nouă infracțiuni la regimul silvic, au aplicat amenzi cu o valoare de peste 50.000 de lei și au confiscat peste 300 de mc lemn, în valoare totală de peste 50.000 de lei.

Acțiunea s-a desfășurat în baza Planului ”Scutul Pădurii 2020”, polițiști acționând împreună cu inspectori ai Gărzii Forestiere Suceava.

La capitolul exemple, în zilele de 14 și 15 mai, a fost efectuat un control la o societate de debitare lemn din Vatra Moldoviței, administrată de un localnic de 29 de ani. În urma acestui control au fost aplicate 3 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 17.000 lei pentru încălcarea normelor referitoare la exploatarea și livrarea materialului lemnos iar ca măsură complementară s-a dispus confiscarea cantității de 58,36 mc lemn, în valoare de aproape 10.000 de lei

Un alt control de amploare a fost la o societate din comuna Cornu Luncii, administrată de un bărbat de 33 de ani. Polițiștii au aplicat aici nu mai puțin de 5 amenzi, în valoare totală de 12.000 lei pentru încălcarea normelor referitoare la exploatarea și livrarea materialului lemnos iar ca măsură complementară s-a dispus confiscarea cantității de peste 130 mc lemn, în valoare de peste 22.000 de lei.

Vineri, 22 mai, în continuarea verificărilor plecate de la un control în trafic, polițiștii de la Serviciul de Ordine Publică al poliției județene, împreună cu inspectori de la Garda Forestieră Suceava au descins la sediul unei firmei din Sadova, aplicând o amendă de 10.000 de lei, la Legea 171/2020, privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice și confiscând în jur de 9 mc de lemn, în valoare de 1.500 de lei.

În cadrul controalelor în trafic, în noaptea de 21 spre 22 mai, în jurul orei 3.45, polițiștii de la Secția Vadu Moldovei au oprit pentru control un autovehicul greu, care transporta cherestea molid. Avizul de însoțire era pentru 37 mc lemn, însă cantitatea transportată era vizibil mai mare.

Cu sprijinul specialiștilor de la Ocolul Silvic Fălticeni s-a inventariat lemnul, rezultând un plus de 16,09 mc față de mențiunea din aviz.

La volan era un tânăr de 29 de ani, din Mălini, care efectua transportul de la un punct de încărcare din Mălini, cu destinația comuna Traian, județul Bacău. 

Polițiștii au aplicat o amendă de 6.000 de lei și au confiscat cantitatea de 16,09 mc lemn, cherestea rășinoase, în valoare de aproape 12.000 de lei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Amenzi mari și aproape 300 de mc lemn confiscat, după controale în trafic și descinderi la societăți de debitare.
 Vizualizări articol: 1667 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Amenzi mari și aproape 300 de mc lemn confiscat, după controale în trafic și descinderi la societăți de debitare0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei