Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 19 mai 2020 - Anul XXV, nr. 115 (7420)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Faptă de o violență rară

Aproape 12 ani de închisoare pentru un individ care a violat, împreună cu alți trei indivizi, o femeie, de față cu soțul ei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un bărbat care a participat la un viol în grup de o violență rară, care a acționat împreună cu alți trei indivizi, toți de etnie romă, a fost condamnat la finele săptămânii trecute de Judecătoria Suceava la o pedeapsă rezultantă de 11 ani și 10 luni de închisoare. Elvis Betean era ultimul individ din grupul celor patru care nu primise încă o condamnare, pentru că a fost închis în Italia, tot pentru fapte cu violență. Cei patru sunt indivizi de etnie romă din Şcheia şi Bălăceana, toţi cu antecedente penale, iar victimă este o femeie în vârstă de aproape 60 de ani, care a fost violată de cei patru, de faţă cu soţul ei. Cei doi soţi au fost şi bătuţi şi deposedaţi de bunuri, înainte de a fi abandonaţi pe un câmp. În aceste condiții, autorii au fost judecați pentru cumul de infracțiuni grave, tâlhărie calificată, viol şi lipsire de libertate, astfel că și pedepsele sunt pe măsură, până la 18 ani și 6 luni de închisoare.

 

O faptă de o violență rară

În noaptea de 18 spre 19 septembrie 2016, cei doi soţi, ambii în vârstă de 59 de ani, se aflau în faţa Primăriei Mitocu Dragomirnei, unde căutau o ocazie pentru a ajunge acasă, într-o altă localitate limitrofă Sucevei.

Lângă ei a oprit o maşină de culoare neagră, în care se aflau patru tineri. Cei doi oameni au fost luaţi pe sus şi urcaţi în maşină. Autoturismul a fost condus spre Suceava, iar la intersecţia cu strada Grigore Alexandru Ghica şoferul a luat-o în direcţia Dărmăneşti. Agresorii au intrat cu maşina pe un câmp, iar aici a urmat coşmarul pentru cei doi soţi. Din cercetări a rezultat că cei doi au fost loviţi şi ameninţaţi cu un cuţit, fiind deposedaţi de cele două telefoane mobile şi de suma de 500 de lei. Ulterior, cei patru au întreţinut pe rând acte sexuale cu femeia.

 

Anchetă foarte complicată pentru judiciariştii poliţiei

Ancheta din acest caz a fost foarte grea pentru poliţişti, din mai multe motive. Primul este că cei doi soţi au reclamat fapta abia a doua zi. Aceştia nu au putut oferi decât foarte puţine detalii despre autori, singurele indicii fiind legate de faptul că erau de etnie romă. În aceste condiţii, plecând de la un cerc de suspecţi care se puteau preta la fapte de acest gen, poliţiştii judiciarişti au început să adune probatoriu, care a cuprins inclusiv probe genetice. După aproape şase luni de anchetă, poliţiştii judiciarişti au reuşit să adune probatoriu în acest caz şi au acţionat pentru ridicarea autorilor. Singurul suspect care mai era în libertate atunci era Ioan Gheorghe Cuţitariu, în vârstă de 21 de ani, din comuna Şcheia.

 

Toate condamnările date în acest dosar

Revenind la condamnarea lui Elvis Betean, acesta are de achitat 15.000 de lei, daune materiale, femeii pe care a violat-o. În cazul său, sentința Judecătoriei Suceava poate fi atacată cu apel.

În același dosar, Ioan Gheorghe Cuțitariu a primit 11 ani şi 4 luni de închisoare, pentru lipsire de libertate (două infracţiuni, faţă de ambii soţi care au fost sechestraţi), tâlhărie calificată (ambii soţi) şi viol.

Marius Nicolae Darie, în vârstă de 19 ani, din Şcheia, a fost condamnat la 15 ani și 8 luni de închisoare.

Benone Rîpă, în vârstă de 26 de ani, din Şcheia, a fost condamnat la pedeapsa cea mai grea, 18 ani şi 6 luni de închisoare. Cu excepția lui Betean, sentințele sunt definitive.

Toți cei patru au nume ”grele” în sfera infracțională, faptul că sunt după gratii o perioadă lungă de timp fiind o adevărată ușurare pentru comunitate.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Aproape 12 ani de închisoare pentru un individ care a violat, împreună cu alți trei indivizi, o femeie, de față cu soțul ei.
 Vizualizări articol: 1644 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Aproape 12 ani de închisoare pentru un individ care a violat, împreună cu alți trei indivizi, o femeie, de față cu soțul ei1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei