Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 19 mai 2020 - Anul XXV, nr. 115 (7420)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Incertitudine

Spitalul Suceava va putea reveni la normal când numărul de pacienți COVID se va menține sub 150

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Conducerea Spitalului de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava a elaborat un plan de revenire a unității medicale la structura și activitatea de dinaintea pandemiei de COVID-19, structurat în patru etape, aplicabil în funcție de evoluția situației epidemiologice din județ. Managerul spitalului, dr. Anatolii Buzdugan, a declarat, în conferință de presă, că planul a fost analizat și aprobat de Consiliul Medical al spitalului și vizează reluarea graduală a activității medicale pe toate palierele.

„Conducerea miliară, când a preluat spitalul, a elaborat un plan operaţional de mărire graduală a capacităţii de internare. Acum a venit momentul ca noi să elaborăm acest plan de revenire graduală la activitatea premergătoare epidemiei”, a declarat dr. Buzdugan.

Criteriul principal este numărul de pacienţi internaţi confirmați cu COVID-19. Cu cât numărul acestora va scădea, cu atât vor fi reluate gradual tot mai multe servicii medicale. Ultima fază, cea de-a patra, în care în spitalul nou va rămâne doar un sector destinat urgențelor pacienților cu COVID-19 (urgențe chirurgicale, infarct, AVC, operații cezariene etc.) presupune ca  spitalul să poată gestiona cazurile cu pacienţi COVID la spitalul vechi. Spitalul vechi, organizat în sistem pavilionar – clădirile pentru secțiile Boli Infecţioase, Pneumoftiziologie, Dermatologie şi Îngrijiri paliative - are o capacitate de 210 locuri. Când numărul de pacienți internați nu va mai trece de 150 se va putea vorbi despre o revenire a spitalului la statutul de non-COVID.

„Nu putem spune când se va întâmpla lucrul acesta. Dar planul este elaborat şi gândim paşii pe care urmează să-i întreprindem în viitorul mai mult sau mai puţin îndepărtat”, a mai spus dr. Buzdugan.

Până la această oră, nu se știe cât cheltuiește spitalul cu îngrijirea și tratarea unui pacient cu COVID-19, și asta deoarece manifestările bolii sunt atât de diverse, reclamând intervenții terapeutice adecvate, încât nu se poate vorbi despre un cost standardizat. Conducerea spitalului i-a solicitat serviciului financiar-contabil să facă aceste calcule la sfârșitul lunii mai.

Luni după-amiaza, în Spitalul de Urgență Suceava erau internați 415 pacienți infectați cu COVID-19, dintre care 23 la Terapie Intensivă. Dintre cei aflați la ATI, 10 erau ventilații mecanic, potrivit managerului, dr. Anatolii Buzdugan.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Spitalul Suceava va putea reveni la normal când numărul de pacienți COVID se va menține sub 150.
 Vizualizări articol: 2262 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Spitalul Suceava va putea reveni la normal când numărul de pacienți COVID se va menține sub 1503.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei