Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 19 mai 2020 - Anul XXV, nr. 115 (7420)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Raportare

Aproape 1.400 de suceveni mai sunt bolnavi de COVID-19, după ce numărul vindecaților a ajuns la 2.061

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Bilanț pozitiv pentru ultimele 24 de ore, pentru județul Suceava, în ceea ce privește statistica referitoare la noul coronavirus.

27 de noi cazuri de coronavirus au fost raportate de către autorități, luni, 18 mai, numărul total al îmbolnăvirilor ajungând la 3.448. De cealaltă parte, 2.061 dintre sucevenii diagnosticați cu COVID-19, din totalul de 3.448, au fost declarați vindecați de această boală.

Este o creștere cu 40 de cazuri de însănătoșire față de raportarea din weekend a autorităților.
La nivel național, numărul celor depistați pozitivi a atins cifra de 17.036, dintre care 9.930 de persoane au fost declarate vindecate și externate.

Totodată, până acum, 1.120 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat. În județul nostru, coronavirusul a răpus 188 de persoane.

De la începutul pandemiei, Suceava a raportat cel mai mare număr de îmbolnăviri, urmat fiind de municipiul București, cu 1.644diagnostice de coronavirus confirmate.

Situaţia e destul de gravă şi în Neamţ, unde s-au înregistrat 834 de cazuri. În clasamentul celor mai afectate judeţe urmează Arad, cu 696 cazuri. În Botoşani s-au înregistrat până acum 664 de cazuri, iar județul Mureş a raportat 655 de persoane infectate cu noul coronavirus. În Braşov s-a înmulţit numărul cazurilor raportate, care a ajuns ieri la 627, iar Hunedoara se numără şi ea printre judeţele cu peste 600 de cazuri, raportând până acum 616 persoane infectate. La polul opus se clasează Brăila, cu doar 20 de cazuri de îmbolnăvire cu noul coronavirus, Vâlcea (27 de cazuri), Satu Mare (57), Harghita (65) etc.

De menționat căpână la acest moment, în județul nostru au fost efectuate 16.837 de teste. În Suceava, încă sunt în autoizolare la domiciliu 774 de persoane, iar în carantină instituționalizată sunt 581 de persoane.

 

Autoritățile le recomandă persoanelor în vârstă limitarea deplasărilor și evitarea locurilor aglomerate

Prefectura Suceava vine cu o serie de recomandări odată cu instalarea stării de alertă în România. Instituția recomandă limitarea deplasărilor și evitarea locurilor aglomerate, în special pentru persoanele care fac parte din categoriile vulnerabile, pentru a se evita riscul infectării cu noul coronavirus.

Deși circulația persoanelor peste 65 de ani este permisă în orice interval orar al zilei, autoritățile mențin o serie de propuneri care pot preveni înmulțirea numărului de îmbolnăviri.

Important de menționat este că purtarea măștii care acoperă nasul și gura este obligatorie în spațiile comerciale, mijloacele de transport în comun, la locul de muncă și în alte spații închise.

De asemenea, Prefectura Suceava reamintește că, „începând de azi intră în vigoare Legea nr. 55/ 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 care prevede sancționarea contravențională a persoanelor care nu respectă prevederea privind asigurarea măsurilor individuale de protecție a vieții, cu amenzi al căror cuantum este cuprins între 500 lei și 2500 lei”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Aproape 1.400 de suceveni mai sunt bolnavi de COVID-19, după ce numărul vindecaților a ajuns la 2.061.
 Vizualizări articol: 1280 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Aproape 1.400 de suceveni mai sunt bolnavi de COVID-19, după ce numărul vindecaților a ajuns la 2.0615.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei