Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 8 mai 2020 - Anul XXV, nr. 106 (7411)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   6 imagini |   ø fişiere video

Implicare în comunitate

Condiții mai bune pentru salvatori: sediul Serviciului de Ambulanță Rădăuți, renovat cu sprijinul EGGER

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

“Eroi”, “salvatori”, “luptători în prima linie”... cuvinte mari, elogioase sunt adresate în această perioadă celor din sistemul de sănătate, de priceperea și implicarea cărora depinde salvarea multor vieți, în general, dar mai ales acum, în plină pandemie, când sunt expuși pericolului infectării mai mult decât alte categorii de populație.

Dar, la fel ca și în alte sectoare de activitate, “salvatorii” se confruntă cu fel de fel de lipsuri și probleme care le afectează activitatea, le diminuează capacitatea de muncă și le pun piedici nebănuite.

Un astfel de exemplu este Serviciul de Ambulanță Rădăuți, unde, în ciuda condițiilor improprii – clădire veche, nerenovată, friguroasă, cu garaje la care ușile nici nu se mai închid, în care nici ambulanțele nu mai încap, fiind concepute pentru alte modele, vechi, activitatea de salvare de vieți s-a desfășurat și se desfășoară cu profesionalism și rezultate bune.

Tocmai de aceea, o companie care are aproape 900 de angajați în județul Suceava a făcut mai multe donații consistente, menite să îmbunătățească serviciile medicale oferite populației, dovedind astfel implicarea lor în problemele comunității.

Mai exact, compania EGGER a sprijinit Serviciul de Ambulanță Rădăuți cu suma de 51.000 euro (echivalentul în lei) pentru lucrări de renovare a clădirii și anexelor sediului.

 

Alexandru Lăzăreanu: “Asigurarea unor condiții mai bune de muncă personalului sanitar este o necesitate”

Lucrările, demarate în această primăvară, constau în termoizolarea și refacerea fațadei sediului, schimbarea ușilor de garaje, refacerea pardoselii garajelor, precum și amenajarea curții interioare.

Lucrările, executate cu seriozitate, sunt în curs de finalizare.

Managerul Serviciului Județean de Ambulanță Suceava, Alexandru Lăzăreanu, a explicat importanța acestor lucrări pentru asigurarea unor condiții decente de muncă angajaților: “Clădirea este destul de veche, nu cred că a avut parte de vreo renovare, cu siguranță fațada acesteia nu, iar acum beneficiază și de un aspect plăcut, dar și de termosistem, pentru o reducere semnificativă a pierderilor de căldură. Înlocuirea pardoselii garajelor era absolut necesară, pentru că erau prea înalte și nu mai permiteau intrarea ambulanțelor, care din această cauză erau ținute afară, în frig, ploaie, ninsoare sau caniculă, ceea ce poate afecta uneori și funcționarea aparaturii cu care sunt dotate. În plus, ușile de garaje trebuiau înlocuite, pentru că erau atât de uzate încât nici nu mai puteau fi închise...”

Bani pentru finanțarea acestor lucrări nu au fost alocați nici de la Ministerul Sănătății, unde au fost făcute mai multe solicitări, nici de la administrația locală, deși Serviciul de Ambulanță Rădăuți e a doua ca mărime, din județ, ca număr de ambulanțe și personal.

“Asigurarea unor condiții mai bune de muncă personalului sanitar este o necesitate, iar asta a devenit posibil datorită donației generoase făcute de cei de la Egger, cărora le mulțumim din suflet! Donația a fost făcută la finalul anului 2019, nu era o perioadă potrivită să facem lucrările, de aceea le-am amânat pentru primăvară, când constructorul s-a apucat de treabă și acum sunt aproape finalizate. Am urmărit fiecare etapă a lucrărilor, să ne asigurăm că iese o lucrare de bună calitate, să reziste încă mult timp”, a adăugat managerul SAJ Suceava, Alexandru Lăzăreanu.

Îmbunătățirea condițiilor de lucru pentru cei de la Ambulanță este benefică și populației, indirect, un exemplu fiind o mai bună funcționare a mașinilor de intervenție și a aparaturilor cu care sunt dotate, în special iarna, când nu mai pleacă înghețate bocnă din curtea instituției, ci din garaje, unde stau la cald.

 

Funcționarea aparaturilor de salvare a vieților, de pe Ambulanțe, asigurată tot printr-o donație a EGGER

Un alt sprijin important venit din partea companiei EGGER, pentru Serviciul Județean de Ambulanță Suceava, este achiziționarea unei stații de încărcare și calibrare a bateriilor Zoll, necesare utilizării defibrilatorului X Series.

Mai exact, stația este utilizată pentru încărcarea tuturor bateriilor necesare pentru funcționarea sistemelor de monitorizare a pacienților, cu care sunt dotate ambulanțele din județ. Acestea au funcții multiple, de înregistrare a pulsului pacienților, tensiunii, măsurare a saturației de oxigen și efectuarea electrocardiogramei (EKG).

Tot ce ține de monitorizarea unui pacient ține de aceste aparate și de buna funcționare a lor, care nu este posibilă, dacă bateriile nu sunt bine încărcate.

 

Implicarea în îmbunătățirea serviciilor medicale, prioritară pentru EGGER

Contribuția companiei EGGER la îmbunătățirea serviciilor medicale din județul Suceava, dar în special din Rădăuți, zonă în care își desfășoară activitatea, s-a concretizat în ultima perioadă prin donații de aproape 210.000 de euro, direcționate către Spitalul Municipal Rădăuți, Serviciul de Ambulanță din Rădăuți și Spitalul Județean Suceava.

Contactați de Monitorul de Suceava, reprezentanții EGGER au declarat: “Suntem bucuroși pentru că am reușit să ne implicăm acolo unde contează cu adevărat. Apreciem în mod deosebit munca desfășurată de întreg personalul Serviciului de Ambulanță, în special în condițiile actuale. În ceea ce privește situația generată de noul coronavirus, am sprijinit deja spitalele din Rădăuți și Suceava, dar și UAT-urile locale prin donații de echipamente și în bani. Implicarea noastră în îmbunătățirea serviciilor medicale la nivelul județului Suceava este una din prioritățile noastre din ultimii 12 ani. Ca parte integrantă a comunității locale, vom continua și în viitor demersurile noastre. În perioada imediat următoare vom mai face o donație către Serviciul de Ambulanță Rădăuți, constând în 300 de combinezoane medicale”.

 

Finanțarea deficitară, acoperită parțial prin direcționarea a 2% din impozitele pe salarii ale angajaților de la Ambulanță

Lipsa fondurilor necesare pentru efectuarea unor lucrări precum cele de refacere și îmbunătățire a sediului Serviciul de Ambulanță Rădăuți i-a determinat pe cei de la SAJ Suceava să facă un artificiu prin care să își asigure o finanțare suplimentară.

Mai exact, au înființat Asociația pentru Serviciul de Ambulanță Suceava, prin care cei care doresc, în special angajații de acolo, pot direcționa 2% din impozitul pe venit, banii fiind utilizați pentru necesități, după cum stabilește o comisie special înființată în acest scop.

Dar lucrări de amploare, precum cele de reabilitare a unor clădiri, cum e cazul la Serviciul de Ambulanță Rădăuți sau la cel din Vatra Dornei, nu puteau fi făcute dacă nu existau donații generoase venite din partea unor companii precum EGGER, care își desfășoară activitatea în Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Condiții mai bune pentru salvatori: sediul Serviciului de Ambulanță Rădăuți, renovat cu sprijinul EGGER.
 Vizualizări articol: 1729 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Condiții mai bune pentru salvatori: sediul Serviciului de Ambulanță Rădăuți, renovat cu sprijinul EGGER5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei