Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 8 mai 2020 - Anul XXV, nr. 106 (7411)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Condiții adaptate

Sală specială de anchetă pentru audierile din dosarul care vizează neregulile de la Spitalul Județean Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Gabriela Scutea, procurorul general al României, a declarat la Radio Europa FM că ancheta cea mai laborioasă în cazul pandemiei de coronavirus este cea de la Spitalul Județean ”Sf. Ioan cel Nou” Suceava, unde s-a înregistrat și cea mai gravă situație la nivel național. Pentru ca ancheta să nu bată pasul pe loc, pentru audieri procurorii au creat o sală specială de anchetă.

Lucian Stănescu, prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, instituție care se ocupă de această anchetă, a precizat că această sală specială respectă toate normele DSP și are condiții de evitare a riscului de contaminare cu boala.

Chiar dacă Suceava se află în carantină și există o serie de restricții, în dosar s-au făcut deja o serie de audieri, atât cu ajutorul tehnologiei moderne, cât și în modul clasic.

Pe de altă parte, procurorul general al României a adăugat că printre persoanele vizate de anchetă sunt și cele care au deținut funcții de conducere.

“O să exemplific câteva, este vorba de cazul de la Maternitatea din Timișoara, după care cel mai mediatizat și cel mai grav caz cel de la Spitalul Județean din Suceava. Mai avem, de asemenea, o sesizare formulată la Spitalul Universitar din București. Da, sunt plângeri penale și sunt vizate fie persoane din managementul unității medicale, fie persoane care efectiv aveau atribuții de îngrijire, de aplicare a recomandărilor terapeutice și ceva s-a interpus pe acest traseu de exercitare al atribuțiilor de serviciu”, a spus Gabriela Scutea pentru Europa FM.

Procurorul general al României a mai anunțat că pentru a clarifica felul în care a apărut focarul de la Spitalul Județean din Suceava, focar în care au murit mulți bolnavi, procurorii de caz vor face echipă cu militarii care au condus unitatea sanitară.

De altfel, generalul maior în rezervă Ionel Oprea, cel care a coordonat activitatea Spitalului Județean Suceava, trebuie să-i transmită ministrului Sănătății, Nelu Tătaru, un dosar detaliat despre ce s-a întâmplat aici. Cu siguranță, acest dosar va ajunge și pe mâna procurorilor de caz, care își vor putea face o imagine mai clară despre motivele pentru care Suceava a devenit centrul pandemiei de COVID-19 din România.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sală specială de anchetă pentru audierile din dosarul care vizează neregulile de la Spitalul Județean Suceava.
 Vizualizări articol: 1418 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sală specială de anchetă pentru audierile din dosarul care vizează neregulile de la Spitalul Județean Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei