Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 8 mai 2020 - Anul XXV, nr. 106 (7411)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9753 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6364 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Gabriel MANTA

Gabriel MANȚĂ


Dor de amator (II)

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Așa cum îi stă bine statului român, cel mai eficace acționează în bulversarea contribuabilului. S-au declarat neconstituționale amenzile alea majorate, care usturau, cu o săptămână înainte de ”relaxare”, deci cum să mai ții lumea în frâu până pe 15? Iar după expirarea stării de urgență se pare că va fi permisă și deplasarea între localități. Spun ”se pare” pentru că nu mai poți fi sigur de nimic, din moment ce se comunică pe multe guri, fiecare cu interpretare proprie. Dar să ne referim la tenis, așa cum rămăsese stabilit. Acesta poate fi considerat sport individual la simplu, dar și de echipă – la dublu. Dar, din moment ce limita grupurilor pe stradă este de 3 persoane, nu era o problemă împărțirea unei jumătăți de teren de către doi coechipieri. Totuși, formularea oficială era că bazele sportive nu se deschid amatorilor. Senzația este că practicanții acestui sport devin ”victime” colaterale. Din acest motiv, a început să circule o petiție online prin care se solicită liber la tenis după 15 mai, până în seara de joi strângându-se 7.000 de semnături. Ca să aveți un termen de comparație, o petiție împotriva construirii unui incinerator de deșeuri în Capitală abia strânsese 1.000 de semnături, deși avea zile bune avans. Încă o dovadă că oamenii nu văd mai departe de ziua de mâine. Oricum, petițiile astea online sunt frecție la picior de lemn, nu ține nimeni cont de ele. Astfel, din ce am auzit din diverse surse, sportul alb intenționează să funcționeze în zona gri. Adică: nu ai acces în bază ca jucător de plăcere, dar dacă te legitimezi la o asociație sportivă, formă sub care sunt înregistrate școlile de tenis, se cheamă că ai găsit o portiță. Te pregătești, chipurile, pentru diversele turnee pe categorii de vârstă. Numai că acestea sunt destinate... amatorilor! E un cerc vicios, dacă nu cumva o sferă vicioasă. Fiecare e pe cont propriu. Biletele de la Roland Garros vor fi returnate.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Dor de amator (II).
 Vizualizări articol: 1097 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.7 din 3 voturi
Dor de amator (II)4.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei