Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 8 mai 2020 - Anul XXV, nr. 106 (7411)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Situație îmbucurătoare

În 62 de localităţi sucevene nu s-a înregistrat nici un caz de coronavirus

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În mai mult de jumătate din localităţile judeţului Suceava nu s-a înregistrat nici un caz de coronavirus. Potrivit datelor oficiale transmise joi de Prefectura Suceava, de la începutul pandemiei de coronavirus şi până în momentul faţă în 62 din cele 114 municipii, oraşe şi comune din judeţul Suceava nu au existat persoane infectate cu Covid-19. De asemenea, în 32 de localităţi din judeţ au fost înregistrate maximum 10 cazuri de coronavirus, Prefectura transmiţând că trendul îmbolnăvirilor la nivelul judeţului este unul descrescător.

De asemenea, de miercuri și până joi s-a înregistrat o scădere a numărului bolnavilor de coronavirus din zona carantinată Suceava. Potrivit Direcției de Sănătate Publică Suceava, în cursul zilei de joi la nivelul județului mai erau 968 de persoane bolnave de coronavirus aflate în tratament, din care 105 în cele opt localităţi limitrofe municipiului Suceava aflate în carantină și 304 cazuri în municipiul Suceava. O scădere semnificativă se poate observa la numărul persoanelor bolnave din municipiul Suceava, în condițiile în care în cursul zilei de miercuri numărul acestora era de 402, iar joi a ajuns la 304. O scădere s-a înregistrat și în cele opt localități învecinate Sucevei, de la 132 la 102 cazuri.

Pe de altă parte, în momentul de faţă, potrivit unei raportări oficiale transmise de Prefectura Suceava, în judeţul Suceava sunt nu mai puţin de 1.401 persoane vindecate de Covid-19, adică aproape jumătate din numărul total de cazuri înregistrate în judeţ de la începutul pandemiei. Numărul persoanelor vindecate a crescut cu peste 400 faţă de raportarea de miercuri, când au fost 986 de cazuri de vindecări de coronavirus.

Grupul de Comunicare Strategică a informat oficial că de la începutul pandemiei și până în cursul zilei de joi în județul Suceava au fost înregistrate 3.111 cazuri de coronavirus, cu 76 mai multe comparativ cu ziua de miercuri.

Până joi, în județul Suceava erau 810 persoane în autoizolare la domiciliu și alte 609 în carantină instituționalizată. De asemenea, 14.033 de persoane din judeţ au ieşit din autoizolare, 2.086 au ieşit din carantină, iar 1.401 persoane au fost externate.

În ceea ce privește acțiunile desfășurate în contextul COVID-19, acestea au constat, de miercuri până joi, în 68 misiuni, cele mai multe pentru verificarea respectării interdicțiilor impuse persoanelor aflate în izolare sau carantină. Au fost verificate 522 persoane cu privire la respectarea interdicțiilor impuse și nu au fost aplicate sancțiuni pentru nerespectarea măsurilor de izolare. De asemenea, au fost constatate și aplicate 31 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 49.725 lei. Totodată au fost constatate 3 infracțiuni în context, fiind înregistrat 1 dosar penal în care au fost cercetate 3 persoane. 

În aceeaşi perioadă au fost depistate 25 persoane care nu au respectat măsura privind restricționarea circulației, pentru care au fost constatate și aplicate tot atâtea sancțiuni contravenționale în valoare totală de 47.000 lei.

 

Grupul de Comunicare Strategică refuză să facă publice numele localităţilor din judeţ în care nu sunt cazuri de coronavirus

Grupul de Comunicare Strategică refuză să facă publice numele localităţilor din judeţul Suceava în care nu au fost înregistrate cazuri de îmbolnăviri cu noul coronavirus. Prefectura Suceava a transmis joi că din cele 114 localități ale județului, 62 de localități nu înregistrează nici un caz COVID-19, alte 32 de localități au înregistrate maximum 10 cazuri, trendul la nivelul județului fiind unul descrescător.

Pentru a informa populaţia judeţului cu privire la localităţile în care nu au fost cazuri de coronavirus, am solicitat Prefecturii să ne furnizeze lista cu cele 62 de unităţi administrative. Pentru aceasta, Prefectura Suceava avea nevoie de aprobarea Grupului de Comunicare Strategică, sens în care a adresat o solicitare. Numai ca răspunsul primit din partea Grupului de Comunicare Strategică a fost unul negativ, acest organism refuzând astfel să furnizeze o informaţie care nu ar avea nici un motiv să fie secretă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului În 62 de localităţi sucevene nu s-a înregistrat nici un caz de coronavirus.
 Vizualizări articol: 2402 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
În 62 de localităţi sucevene nu s-a înregistrat nici un caz de coronavirus5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei