Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 8 mai 2020 - Anul XXV, nr. 106 (7411)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Precizări

Măsuri de prevenire a contaminării cu noul coronavirus, la Mănăstirea Putna

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Starețul Mănăstirii Putna, arhimandritul Melchisedec Velnic, aduce lămuriri cu privire la măsurile de prevenire a contaminării cu noul coronavirus luate la Mănăstirea Putna.

Într-un comunicat de presă postat pe site-ul oficial al Mănăstirii Putna, starețul Melchisedec Velnic aduce mai întâi lămuriri cu privire monahulîn vârstă de 52 de ani, care a fost transferat marți, în stare foarte gravă, de la Suceava la Institutul Național de Boli Infecțioase „Matei Balș” din București. Călugărul a fost internat în data de 2 mai în Spitalul de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava, în stare foarte gravă, direct în secția de Terapie Intensivă. După testare, a fost confirmat pozitiv cu COVID-19, conform surselor noastre.

„Monahul respectiv (care nici el, nici familia sa nu sunt de acord cu publicarea datelor personale) are un istoric de boală pulmonară severă încă din copilărie, fiind sub supraveghere medicală de specialitate.Începând cu 24 aprilie a.c. s-a autoizolat la domiciliu, având simptome specifice bolii sale pulmonare”, a precizat starețul Mănăstirii Putna.

De asemenea, acesta spune că de la data declarării pandemiei COVID-19, în incinta mănăstirii și în toate spațiile comune (biserică, trapeză) au fost amenajate zone de igienizare a mâinilor, cu produse necesare pentru aceasta (apă, săpun, dezinfectanți). Din ziua de 25 martie a.c., de la ora 12:00, și până în prezent, Mănăstirea Putna a intrat într-un regim de autoizolare. „În vederea prevenirii contaminării cu noul coronavirus, accesul credincioșilor în mănăstire a fost restricționat, conform dispozițiilor legale în vigoare, iar deplasările în exterior ale viețuitorilor au fost făcute doar în scopul aprovizionării cu alimente, fiind limitate la maximum. Viețuitorii care se deplasează în afara mănăstirii iau măsuri de protecție prin purtarea de mască și mănuși și prin decontaminare ulterioară. De la data declarării pandemiei COVID-19, persoanele din comunitatea monahală care au acuzat simptome de răceală s-au autoizolat la domiciliu, mănăstirea dispunând de spații adecvate”, se precizează în comunicatul Mănăstirii Putna.
În incinta mănăstirii funcționează un cabinet medical, deservit de ierodiaconul Sebastian (Cătălin Mircea), de profesie medic de familie, și de monahul Luca (Florin Alupoaei), de profesie asistent medical, care monitorizează în permanență starea de sănătate a obștii. Aceste date transmise de starețul Mănăstirii Putna, arhimandrit Melchisedec Velnic, sunt confirmate și de medicul de familie ierodiacon Sebastian (Cătălin Mircea).

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Măsuri de prevenire a contaminării cu noul coronavirus, la Mănăstirea Putna.
 Vizualizări articol: 1888 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Măsuri de prevenire a contaminării cu noul coronavirus, la Mănăstirea Putna3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei