Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 8 mai 2020 - Anul XXV, nr. 106 (7411)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Solicitare

Deputatul Ioan Balan vrea ca lucrările la drumul expres Siret-Suceava-Pașcani să demareze cât mai rapid

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deputatul PNL de Suceava Ioan Balan și-a exprimat speranța ca lucrările la drumul expres Siret-Suceava-Pașcani să demareze cât mai rapid. Potrivit parlamentarului sucevean, din informațiile oficiale ale Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), până la finalul lunii aprilie 2020 au fost depuse patru oferte pentru realizarea studiului de fezabilitate și a proiectului tehnic aferent obiectivului de investiţii – drumul expres Paşcani-Siret – pentru sectoarele Paşcani-Suceava şi Suceava-Siret. De asemenea, se anticipează ca durata contractului să fie de 24 luni, din care 14 luni pentru realizarea celor două studii de fezabilitate, 6 luni pentru proiectele tehnice de execuţie şi 4 luni pentru servicii de asistenţă tehnică în pregătirea procedurilor de achiziţie.

”Acest obiectiv de investiţii nu a înregistrat nici un fel de progres în ultimii ani, iar faptul că actualul Guvern a reuşit să intre deja în faza de elaborare a studiilor trebuie apreciat pe deplin. De asemenea, pentru acest obiectiv de investiţii nu s-au comunicat în spaţiul public mai multe informaţii cu privire la sursele de finanţare, termenele de execuţie anticipate sau unele detalii tehnice de bază ale viitorului drum expres”, a arătat Ioan Balan.

Pentru a exista transparență în derularea acestui proiect, deputatul liberal s-a adresat ministrului Transporturilor, Lucian Bode, căruia i-a solicitat mai multe lămuriri.

Ioan Balan vrea să afle când anticipează ministrul de resort că vor fi atribuite contractele pentru realizarea studiilor de fezabilitate şi a studiilor tehnice, pentru care depunerea ofertelor deja s-a încheiat.

De asemenea, Ioan Balan dorește să afle care este termenul asumat de CNAIR pentru atribuirea contractelor de lucrări, precum și care este termenul cel mai optimist anticipat pentru punerea în circulaţie a acestui obiectiv de investiţii. O altă informație solicitată de parlamentarul sucevean este legată de termenul estimat de construire, dat fiind că proiectul nu are o complexitate deosebită şi care va fi termenul de garanţie impus constructorului.

”Doresc să precizaţi dacă s-a aprobat, de la nivelul Comisiei Europene, ca atât costurile pentru elaborarea studiilor necesare, cât şi costurile efective de construire să fie finanţate din fonduri europene nerambursabile, prin Programul Operaţional Infrastructură Mare, din resursele financiare disponibile în cadrul Fondului European de Coeziune. De asemenea, vă solicit să precizaţi următoarele aspecte tehnice, în măsura în care acestea sunt disponibile în prezent, cu privire la lăţimea benzilor de circulaţie, lăţimea benzii de urgenţă (dacă aceasta va intra în componenţa drumului expres), viteza maximă admisă şi diferenţele tehnice semnificative faţă de varianta tehnică a unei autostrăzi”, sunt alte aspecte pe care Ioan Balan le dorește a fi făcute public.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Deputatul Ioan Balan vrea ca lucrările la drumul expres Siret-Suceava-Pașcani să demareze cât mai rapid.
 Vizualizări articol: 1555 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Deputatul Ioan Balan vrea ca lucrările la drumul expres Siret-Suceava-Pașcani să demareze cât mai rapid0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei