Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 24 apr 2020 - Anul XXV, nr. 94 (7399)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Licitație

Primăria Suceava cumpără 10 autobuze electrice de capacitate mică, din fonduri europene

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Achiziția a 10 autobuze electrice de capacitate mică, asemănătoare celor 5 care circulă deja prin oraș de anul trecut (achiziționate din fonduri elvețiene), este pe punctul de a se concretiza, după ce licitația organizată de Primăria Suceava a fost reluată de trei ori, din lipsă de ofertanți.

“Suceava face deja parte din rândul orașelor prietenoase cu mediul înconjurător și chiar de Ziua Pământului a avut loc o nouă licitație pentru 10 autobuze electrice de capacitate mică, ce vor fi achiziționate prin fonduri europene. De data aceasta s-a prezentat un ofertant, încât avem șanse mari să semnăm contractul în curând. Acestea vor veni în completarea celor 25 de autobuze electrice mari, contractate deja”, a spus viceprimarul Lucian Harșovschi.

Drept urmare, societatea de transport public local, TPL, va beneficia de o nouă flotă auto, electrică, cu 25 de autobuze mari, de 12 metri lungime și 10 autobuze mici, de 6 metri lungime.

Conform condițiilor impuse la licitație de municipalitatea suceveană, puterea motorului trebuie să fie de 195 de kW în cazul autobuzelor mari și de 120 de kW în cazul celor mici, puterea acumulatorilor să fie de 340 KW în cazul autobuzelor de 12 metri lungime și de 80 KW în cazul celor de 6 metri lungime.

Autonomia autobuzelor este solicitată să fie de 150 de kilometri pe zi – calculat în condițiile funcționării tuturor „utilităților” și accesoriilor, inclusiv a aerului condiționat, a afișajului de bord și de trasee – iar garanția pentru caroserie și podele de minimum 8 ani; pentru podea și covor – 8 ani; anvelope – minimum 120.000 km; acumulatori electrici – minimum 8 ani; unitatea de tracțiune, punțile din față și din spate – 500.000 km, iar pentru discul de frână – 300.000 km.

Culoarea autobuzelor mari care vor fi aduse la Suceava de către BMC TRUCK & BUS SA, care colaborează cu chinezii de la ZTE SMART AUTO CO., LTD, este verzui deschis (Yellow Green 6018), aceasta fiind aleasă de către primarul Ion Lungu pentru a evidenția faptul că orașul Suceava este oraș verde.

Un lot de alte 15 autobuze electrice urmează să ajungă la TPL Suceava în baza licitației care a fost organizată de MDRAP, municipalitatea suceveană fiind parteneră în acest proiect.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Primăria Suceava cumpără 10 autobuze electrice de capacitate mică, din fonduri europene.
 Vizualizări articol: 1798 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.3 din 3 voturi
Primăria Suceava cumpără 10 autobuze electrice de capacitate mică, din fonduri europene2.353

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei