Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 24 apr 2020 - Anul XXV, nr. 94 (7399)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Sprijin

1.000 de combinezoane și instructaj de folosire, de la Spitalul Suceava pentru Centrul Sasca Mică

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Situația înregistrată la Centrul de Recuperare și Reabilitare Neuropsihică Sasca Mică din comuna Cornu Luncii, unde 59 de angajați și 242 de persoane internate sunt infectați cu noul coronavirus, a fost analizată, joi, într-o ședință de lucru a autorităților administrative și medicale.

Conform unui comunicat de presă remis de Prefectura Suceava, pentru protecția personalului care va asigura îngrijirea beneficiarilor în acest centru s-a luat decizia dotării cu mască și vizieră, măștile fiind de tipul fpp3 sau, în cazul unor măști mai puțin performante (simple sau fpp2), să fie purtate două măști simultan. Secretarul de stat Ionel Oprea, coordonator militar al Spitalului de Urgență Suceava, participant la ședință, a anunțat că spitalul va aloca 1.000 de combinezoane pentru a fi folosite de angajații centrului, care asigură îngrijirea beneficiarilor testați pozitiv, fiind stabilit și un instructaj de echipare/dezechipare corectă a acestora. De asemenea, generalul dr. Ionel Oprea a solicitat prezența obligatorie a unui medic care să asigure triajul epidemiologic și monitorizarea constantă a stării de sănătate a beneficiarilor din centrul de la Sasca, aspecte ce trebuie consemnate zilnic într-un registru privind evoluția stării de sănătate, cu menționarea evoluției temperaturii corporale, anamnezei, inspecției vizuale la distanță etc. Coordonatorul spitalului județean a precizat că pune la dispoziția celor care vor coordona activitatea de îngrijire a beneficiarilor în acest centru protocoalele medicale de identificare a presimptomelor, de terapie, terapie intensivă etc.

Generalul a mai spus că, dacă în cursul zilei de marți, 21 aprilie, la spital au fost doar 27 de internări cu infecție COVID-19, miercuri, 22 aprilie, numărul acestora a crescut la 40 de cazuri.

În cadrul ședinței s-a luat în discuție și posibilitatea de a aplica măsura carantinării centrului și controlul strict al întregii localități, cu restricții de circulație și acces implementate la nivelul localității, cum s-a procedat într-un caz similar în țară, dar până acum nu au fost comunicate decizii speciale în acest sens.

De gestionarea pe plan local a crizei de la centrul de la Sasca Mică se va ocupa Margareta Isăilă, directorul general adjunct al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Suceava.

Comunicatul Prefecturii mai menționează că președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a propus ca pentru persoanele care se oferă voluntar să lucreze acum la centrul de la Sasca Mică - infirmiere, asistente, brancardieri - să fie reglementate, prin acte normative, proceduri simplificate de recrutare și pregătire, pentru a acoperi necesarul de resursă umană într-un timp cât mai scurt.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 1.000 de combinezoane și instructaj de folosire, de la Spitalul Suceava pentru Centrul Sasca Mică.
 Vizualizări articol: 1080 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
1.000 de combinezoane și instructaj de folosire, de la Spitalul Suceava pentru Centrul Sasca Mică0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei