Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 24 apr 2020 - Anul XXV, nr. 94 (7399)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Ajutor de la comunitatea internațională

Dispozitive medicale de maximă necesitate, donate de IWA Bucharest pentru Spitalul Municipal Câmpulung Moldovenesc

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Pandemia de coronavirus care a pus la grea încercare comunitatea suceveană a generat și neașteptate gesturi de ajutor, inclusiv de la comunități internaționale, care au demonstrat că știu să se mobilizeze și să intervină acolo unde este o nevoie urgentă.

Acesta este și cazul International Women’s Association of Bucharest (IWA), care a alocat, în mod excepțional, suma de 10.000 euro ca ajutor de urgență privind pandemia de coronavirus. În plus, a prelungit susținerea cu granturi către organizațiile afectate de acest context.

Astfel, IWA a oferit dispozitive medicale de maximă necesitate, un aparat de monitorizare a pacienților, unul pentru efectuarea de EKG, 6 pulsoximetre, 3 tensiometre, precum și 1.000 de măști, pentru Spitalul Municipal Câmpulung Moldovenesc, unde 65 de persoane au fost infectate luna trecută. Personalul medical va putea utiliza echipamentele de îndată ce spitalul va fi redeschis, în perioada următoare.

„Pentru această situație specială, Comitetul de Caritate a decis să extindă ajutorul în afara razei de 60 de km în jurul Bucureștiului, acolo unde intervenim în mod obișnuit. În astfel de momente, unul dintre obiectivele noastre este să susținem spitalele care au nevoie acută de echipament medical de protecție și aparate, dar care dispun de surse limitate de finanțare”, a declarat Delia Sfetcu, IWA Charity Committee Chair.

Totodată, IWA a aprobat granturi suplimentare în valoare de 6.600 euro, prin demersul “Coșul de Paște”, către 5 ONG-uri locale, care atenuează presiunea actuală și nevoile stringente, printre care se numără şi Asociația Datini Educație Cultura-Găujani, Asociația Fecioara Maria a Milostivirii în România și Asociația Gifted Kristopher Center.

Aceste granturi vor contribui la asigurarea stocurilor de alimente, produse sanitare și produse de îngrijire personală în rândul familiilor vârstnice și al celor afectate de sărăcie cu membri în vârstă.

Grantul “Coșul de Paște” susține, de asemenea, persoanele fără adăpost, care vor putea primi mâncare la pachet prin Fundația Remar România. În plus, finanțarea ajută Asociația Mia’s Children, care asistă copii ai căror părinți se confruntă cu situații economice, sociale și psihologice dificile, care fără un astfel de ajutor ar ajunge să trăiască pe străzi.

În aceste vremuri dificile, IWA a lucrat împreună cu unul dintre sponsorii principali, Urgent Cargus, pentru a livra frigidere, mașini de spălat, saltele, cuptoare electrice, jucării și haine pentru copii, către zeci de beneficiari ai IWA.

Răspunsul la situația de urgență legată de coronavirus, din partea Comitetului de Caritate IWA, a fost posibil datorită sponsorilor și susținătorilor valoroși, precum și prin evenimentele de strângere de fonduri, cum sunt Târgul anual de Crăciun - IWA Charity Christmas Bazaar, care a adunat anul trecut suma de 48.000 euro.

International Women’s Association of Bucharest (IWA) este un ONG independent, apolitic, înregistrat și condus de voluntari, care, de peste 40 de ani, aduce laolaltă cetățeni străini din România. Membrii Asociației Internaționale a Femeilor din București reprezintă peste 50 de țări, cărora li se alătură și România, aceștia având în comun valori precum promovarea prieteniei, descoperirea culturii locale și implicarea caritabilă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Dispozitive medicale de maximă necesitate, donate de IWA Bucharest pentru Spitalul Municipal Câmpulung Moldovenesc.
 Vizualizări articol: 1636 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Dispozitive medicale de maximă necesitate, donate de IWA Bucharest pentru Spitalul Municipal Câmpulung Moldovenesc0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei