Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 24 apr 2020 - Anul XXV, nr. 94 (7399)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   5 imagini |   ø fişiere video

Implicare

O gravidă cu gemeni a fost transportată cu elicopterul de la Rădăuți la Maternitatea ”Cuza Vodă” Iași

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În cursul zilei de miercuri o femeie cu sarcină gemelară, în vârstă de 24 de ani, din localitatea Rotunda - Liteni, a ajuns la Spitalul Municipal din Rădăuți. Ca urmare a investigaților s-a constatat că pacienta suferă de tromboză iliacă comună, adică avea un cheag de sânge pe o arteră importantă. Având în vedere starea de graviditate, raportat la vârsta sarcinii, 32 de săptămâni, echipa medicală de la Rădăuți a contactat Maternitatea ”Cuza Vodă” de la Iași, maternitate de rang superior, pentru a efectua intervenția chirurgicală care nu se putea efectua la Rădăuți și care punea în pericol viața atât a mamei, cât și a gemenilor. În aceste condiții, medicii rădăuțeni au luat legătura cu profesorul doctor Onofreiescu de la Iași și au stabilit ca în cursul zilei de joi medicul ieșean să coopteze o echipă medicală din care să facă parte anestezist, obstetrician, ginecolog, cardiolog și chirurg de chirurgie vasculară.

 

Traian Andronachi: Din toate cele 175 de mămici care au născut aici de când a fost instituită starea de urgență, la nici un copil nu am avut probleme

Managerul spitalului rădăuțean, Traian Andronachi, a declarat ieri: „La momentul când am primit acceptul maternității ieșene, și le mulțumesc mult, am contactat dispeceratul pentru Situații de Urgență, care ne-a pus la dispoziție un elicopter SMURD. Elicopterul a venit însoțit de medic, chiar de profesorul universitar doctor Diana Cimpoieșu, căreia îi aducem mulțumiri. Vreau să menționez că pacienta a fost stabilizată de ieri și până astăzi (n.r. joi) de echipa medicală rădăuțeană, transferul s-a făcut la Maternitatea <Cuza Vodă> de la Iași fără nici un fel de probleme, și așteptăm să primim vești bune de la mămică. Dacă lucrurile vor decurge bine, mai ales că astăzi e o zi specială, e ziua Sfântului Gheorghe Biruitorul, vom putea spune că la Spitalul Municipal Rădăuți, din toate cele 175 de mămici care au născut aici de când a fost instituită starea de urgență, la nici un copil nu am avut probleme, la fel și în cazul mămicilor. De aceea putem spune, chiar cu mândrie, că la Maternitatea Spitalului Rădăuți nu avem nici un caz de coronavirus confirmat la nou-născuți. Aceasta înseamnă încă o dată că spitalul rădăuțean își face treaba așa cum trebuie, iar meritul aparține în totalitate întregii echipe, începând cu medicul care coordonează activitatea în secție și răspunde de caz, până la personalul tehnic, de întreținere, fie că e vorba de inginer, electrician sau instalator… Dacă lucrurile nu sunt privite ca un întreg, și o singură verigă din acest întreg pică, este evident că se rupe întregul lanț. Mulțumesc întregului personal din Spitalul Municipal Rădăuți pentru implicarea de care dă dovadă, pentru emoția cu care se implică în tratarea tuturor cazurilor și pentru profesionalismul și solidaritatea acestui colectiv minunat”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului O gravidă cu gemeni a fost transportată cu elicopterul de la Rădăuți la Maternitatea ”Cuza Vodă” Iași.
 Vizualizări articol: 2324 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
O gravidă cu gemeni a fost transportată cu elicopterul de la Rădăuți la Maternitatea ”Cuza Vodă” Iași5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei