Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 23 apr 2020 - Anul XXV, nr. 93 (7398)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Opinie

Primarul din Dumbrăveni transmite că în cazul ÎPS Pimen „nu este corect și uman să jubilezi pe suferința cuiva”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ioan Pavăl, primarul comunei Dumbrăveni, s-a arătat consternat de valul de ură care s-a abătut asupra ÎPS Pimen după ce înaltul prelat a fost confirmat cu noul coronavirus. Pe plan național au apărut și controverse legate de transferul Arhiepiscopului Sucevei și Rădăuților cu elicopterul la Institutul „Matei Balș” din București. În acest context, Ioan Pavăl a exprimat un punct de vedere prin care transmite că trebuie să renunțăm la a ataca Biserica și pe reprezentanții acesteia. Iată scrisoarea transmisă de primarul din Dumbrăveni:

”Domnilor înverșunați, credința este un spațiu al umanității! Această gravă pandemie scoate în evidență, alături de slaba funcționare a instituțiilor statului și fragilitatea ființei umane, diformitatea unor caractere care dezumanizează prin asumarea urii ca singur scop! Biserica și spațiul credinței sunt supuse de către progresismul radical și lipsit de cultură unui atac constant și susținut, prin stigmatizarea și aruncarea credinciosului practicant în întunecimea universităților evului mediu. Infectarea Arhiepiscopului Sucevei și Rădăuților cu Covid-19 s-a constituit într-un prilej mult așteptat de către detractorii Bisericii, să reitereze ura față de prezența acesteia în spațiul public și să-și reverse personalizat resentimentele către zona clericală! Nu este corect ca ÎPS Pimen, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, să nu fie evaluat ca om cu scăzăminte, cu merite, cu greutatea vârstei, cu aplicarea dramului de compasiune și îngăduință, ci doar evacuat pentru că așa impune noua ideologie! Nu este corect și nici uman să jubilezi pe suferința cuiva și să fii nemulțumit că ÎPS. Pimen a fost internat într-un spital! Este totuși un drept la servicii medicale și implicit la viață! Transferul acestuia a fost realizat, alături de alți pacienți, la recomandările medicilor, pe fondul lipsei personalului medical la SJS și pentru reducerea riscului datorat vârstei înaintate! Nu putem continua în ură! Trebuie să ne recunoaștem greșelile și cei din zona religioasă și cei din spațiul laic, alături de capacitățile noastre finite, și să încercăm o atitudine de iertare și unitate! Nu putem continua în a ne evalua exclusiv pe baza unor greșeli, riscăm să întreținem o distanțare umană bazată doar pe răutate! Trebuie să ne asumăm calitățile iertării și prețuirii, altfel îi vom repudia pentru alunecări ideologice și pe L. Blaga, M. Eliade, E. Cioran, C. Noica și pe N. Ionescu. Suntem obligați să interiorizăm cultura binelui! Trebuie să-i recunoaștem Bisericii implicarea socială în realizarea multor cămine de bătrâni, centre de asistență medicală, de recuperare și integrare! Biserica rămâne un mediator social, un promotor de cultură, civilitate și morală publică! Trebuie să renunțăm la încremenire în ignoranță, stigmat și ură!”

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Primarul din Dumbrăveni transmite că în cazul ÎPS Pimen „nu este corect și uman să jubilezi pe suferința cuiva”.
 Vizualizări articol: 2287 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.20/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.2 din 5 voturi
Primarul din Dumbrăveni transmite că în cazul ÎPS Pimen „nu este corect și uman să jubilezi pe suferința cuiva”4.255

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei