Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 23 apr 2020 - Anul XXV, nr. 93 (7398)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Infrastructură

Gheorghe Flutur a semnat contractul pentru începerea lucrărilor de modernizare a drumului Suceava – Liteni - Dolhasca

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Şeful administrației județene, Gheorghe Flutur, a semnat miercuri contractul pentru începerea lucrărilor de modernizare a drumului Suceava - Ipotești - Bosanci - Udești - Liteni – Dolhasca – limita cu județul Iași. Gheorghe Flutur a declarat că acesta este unul dintre cele mai importante proiecte de modernizare a infrastructurii de drumuri județene, licitația fiind câştigată de o asociere de şase firme, condusă de SC Autotehnorom SRL Suceava. „Este vorba despre primul lot al proiectului Axa rutieră strategică Iași-Suceava. Vorbim de un tronson de drum cu o lungime de 46,2 kilometri, care leagă Suceava de Dolhasca şi limita cu județul Iaşi”, a explicat preşedintele Consiliului Județean Suceava. El a precizat că valoarea totală a acestui proiect este de 110 milioane de lei, fără TVA, respectiv aproximativ 22,7 milioane de euro. „Este un proiect pe care noi l-am mai scos la licitație la începutul anului trecut. Dar Ordonanța nr. 114 a făcut ca la momentul acela să nu se prezinte nimeni la licitație, după care am reactualizat proiectul. În urma reactualizării a crescut valoarea cu care Consiliul Județean Suceava trebuie să contribuie în acest proiect, în așa fel încât din cei 110 milioane de lei pe care îi are acest contract, 46 de milioane de lei reprezintă contribuția CJ Suceava, adică aproape 10 milioane de euro. Acești bani vin dintr-un împrumut pe care Consiliul Județean l-a făcut. Parte din credit merge pe această rută, iar o parte va merge pentru celălalt tronson, Suceava – Liteni Moara – Zaharești – Stroiești – Dărmănești”, a declarat Gheorghe Flutur. El a adăugat că proiectul prevede creșterea lățimii drumului, de la 5,5 – 6 metri ai carosabilului, la opt metri. ”Drumul se casetează și în felul acesta va fi modernizat și pe lățimea lui, ceea ce înseamnă o creștere a capacității de trafic în această zonă. De asemenea, proiectul presupune și turnarea a trei straturi de asfalt”, a mai spus șeful administrației județene. El a mai afirmat că în total vor fi modernizate 71 de podețe transversale, șase poduri, din care două poduri vor fi construcții noi, și se vor realiza lucrări pentru construcția a 34 de kilometri de rigole, pentru consolidarea drumului. Gheorghe Flutur a mai spus că durata contractului de execuție este de 24 de luni. „Mă bucur că în sfârșit acest tronson de drum intră în linie dreaptă. În perioada imediat următoare sper să semnăm și celălalt contract din acest proiect, pentru al doilea tronson. Și pentru acesta au fost demarate procedurile, concomitent cu acest prim tronson. Dar așteptăm de la echipa de licitație să spună când vom da drumul la proceduri pentru a începe lucrările”, a mai declarat Gheorghe Flutur. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Gheorghe Flutur a semnat contractul pentru începerea lucrărilor de modernizare a drumului Suceava – Liteni - Dolhasca.
 Vizualizări articol: 1724 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Gheorghe Flutur a semnat contractul pentru începerea lucrărilor de modernizare a drumului Suceava – Liteni - Dolhasca0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei