Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 23 apr 2020 - Anul XXV, nr. 93 (7398)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Sprijin

DGASPC Suceava a solicitat Direcției de Sănătate Publică instruirea angajaților de la Centrul Sasca Mică

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Suceava a solicitat miercuri, 22 aprilie, Direcției de Sănătate Publică Suceava sprijinirea cu personal medical din cadrul spitalului, „în vederea instruirii personalului din Centrul de Recuperare și Reabilitare Neuropsihică Sasca Mică,  în ceea ce privește modul de folosire a echipamentului de protecție, intervenția, tratarea și monitorizarea evoluției persoanelor internate testate pozitiv COVID – 19, dar și  prevenirea infectării angajaților testați negativ/netestați”.

 

Centrul de la Sasca Mică nu are instalații de oxigen și nici un fel de aparatură medicală necesară unei situații de urgență

Directorul executiv al DGASPC Suceava, Nadia Crețuleac, a informat DSP Suceava că Centrul de Recuperare și Reabilitare Neuropsihică Sasca Mică nu are instalații de oxigen și nici un fel de aparatură medicală necesară unei astfel de situații. „Angajații care au fost testați pozitiv au fost internați în cursul zilei de miercuri, 22 aprilie, o parte în Spitalul Municipal Rădăuți (8 persoane), iar cea mai mare parte în Spitalul de Urgență <Sfântul Ioan cel Nou> Suceava, ca urmare a unei foarte bune colaborări cu managerul acestuia, gen. Ionel Oprea”, susține Nadia Crețuleac.

Vă reamintim că, în urma testărilor făcute de DSP Suceava la Centrul de Recuperare și Reabilitare Neuropsihică Sasca Mică, 242 de persoane internate și 59 de angajați au fost confirmați cu Covid-19.

 

În curtea centrului se vor monta containere de locuit, primite de la ISU Suceava

După primirea rezultatelor, pe 21 aprilie, a explicat Nadia Crețuleac, „am trecut la izolarea celor 242 de beneficiari testați pozitiv într-o clădire separată de clădirea în care sunt cazați ceilalți 127 de beneficiari testați negativ. De asemenea, angajații testați pozitiv, care urmează a fi internați în spital, sunt înlocuiți, începând de pe 22 aprilie, de angajații care se află în izolare preventivă la domiciliu. Având în vedere că angajații de specialitate din cadrul centrului (asistenți medicali, infirmieri) vor avea de îngrijit beneficiari testați pozitiv COVID -19, am solicitat miercuri, printr-o adresă la DSP Suceava, sprijinirea cu personal medical din cadrul spitalului, în vederea instruirii personalului din centru”.

În Centrul de Recuperare și Reabilitare Neuropsihică Sasca Mică s-a efectuat încă de marți, 21 aprilie, dezinfecția clădirilor și a spațiilor din incinta centrului, înainte de trierea beneficiarilor în funcție de rezultatul testării. Pentru a crea condiții de odihnă angajaților care sunt în izolare la centru și pentru a asigura schimbul de tură, se vor monta în curtea centrului  containere de locuit, primite de la ISU Suceava, echipate corespunzător.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului DGASPC Suceava a solicitat Direcției de Sănătate Publică instruirea angajaților de la Centrul Sasca Mică.
 Vizualizări articol: 1186 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
DGASPC Suceava a solicitat Direcției de Sănătate Publică instruirea angajaților de la Centrul Sasca Mică0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei