Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 23 apr 2020 - Anul XXV, nr. 93 (7398)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Tratament

275 de suceveni s-au vindecat de noul coronavirus. Doi suceveni au murit miercuri din cauza acestei boli

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Numărul sucevenilor care au fost declaraţi vindecaţi după ce s-au îmbolnăvit cu noul coronavirus a crescut miercuri, comparativ cu ziua de marţi. Potrivit unei raportări oficiale transmise de Prefectura Suceava, în momentul de faţă în judeţ au fost declarate vindecate 275 de persoane, în creştere comparativ cu ziua de marţi, când au fost 237 de persoane. De asemenea, a crescut şi numărul sucevenilor cu forme uşoare ale noului coronavirus care au fost externaţi din unităţile spitaliceşti pentru a se trata în condiţii de carantină. În cursul zilei de miercuri numărul persoanelor externate în judeţ a fost de 739, numărul acestora în ziua de marţi fiind de 703.

De asemenea, în cursul zilei de miercuri Ministerul Sănătății a raportat alte două decese provocate de COVID-19 înregistrate în județul Suceava. Este vorba despre un bărbat de 93 de ani și unul de 69 de ani, ambii diagnosticați anterior și cu alte boli. Bărbatul de 93 ani a fost internat pe 8 aprilie la Spitalul Județean de Urgență Suceava. Pe 16 aprilie i-au fost recoltate probe pentru noul coronavirus, fiind diagnosticat pozitiv în aceeași zi. A decedat patru zile mai târziu. Suceveanul mai avea hipertensiune arterială și cardiopatie ischemică.

Celălalt deces a survenit în data de 20 aprilie. Pacientul de 69 de ani a fost internat pe 14 aprilie la Spitalul Județean de Urgență Suceava, în aceeași zi fiind diagnosticat cu COVID-19. Bărbatul avea bronhopneumopatie cronică obstructivă și cord pulmonar cronic.

La nivelul județului, numărul deceselor provocate de noul coronavirus a ajuns la 95.

 

De ce apar diferenţe între numărul cazurilor oficiale şi al celor care se anunţă în judeţ în diferite locaţii

Pe de altă parte, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, tot miercuri au fost înregistrate și 134 de cazuri noi de coronavirus în județul Suceava, comparativ cu ziua de marți, 21 aprilie 2020. Potrivit raportării oficiale în județul Suceava au fost confirmate, până miercuri, nu mai puțin de 2.372 de persoane. În cursul zilei de marți, numărul îmbolnăvirilor din județ era de 2.238. Cu toate acestea, creșterea numărului de cazuri din județul Suceava, de 134, este cu mult mai mică decât numărul persoanelor confirmate pozitiv cu noul coronavirus la Centrul de Recuperare și Reabilitare de la Sasca Mică, din comuna Cornu Luncii. Numai aici, marți au fost confirmate cu Covid-19 nu mai puțin de 301 persoane.

Legat de acest aspect, directorul interimar al Direcţiei de Sănătate Publică Suceava, dr. Manuela Trifan, a explicat că astfel de diferenţe pot să apară având în vedere că există două tipuri de raportări cu privire la cazurile noi de coronavirus. Astfel, DSP Suceava raportează zilnic numărul de cazuri la Centrul Judeţean din Suceava, la ora 8:30, pentru ultimele 24 de ore, iar la nivel naţional, laboratoarele de analiză transmis rezultatele testărilor direct către Institutul Naţional de Sănătate Publică, câteva ore mai târziu. Manuela Trifan a subliniat faptul că toate aceste diferenţe se reglează în timp „pentru că nu ascundem nimic”.

 

În judeţul Suceava mai sunt 475 de persoane în carantină instituţionalizată

Potrivit Prefecturii, la nivelul județului Suceava, miercuri, 22 martie 2020, se mai aflau în carantină instituționalizată 475 de persoane, iar în izolare voluntară la domiciliu alte 1.249 de persoane. Până în prezent au ieșit din carantină 1.568 de persoane, iar din autoizolare 12.218 persoane.

Prefectul Alexandru Moldovan a declarat miercuri că pentru menținerea ordinii și siguranței publice, pe raza județului Suceava au acționat 408 cadre ale Ministerului Afacerilor Interne, respectiv 311 polițiști, 85 jandarmi și 4 polițiști de frontieră, precum și 43 polițiști locali și 19 militari. În ceea ce privește activitățile desfășurate în contextul prevenirii răspândirii COVID-19, în ultimele 24 de ore au fost executate 66 misiuni, cele mai multe pentru verificarea respectării interdicțiilor privind deplasarea sau libera circulație.

În total au fost verificate 884 persoane cu privire la respectarea interdicțiilor impuse, fiind constatate și aplicate 76 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 132.290 lei. Totodată au fost constatate cinci infracțiuni în acest context, fiind cercetate 4 persoane. De marți și până miercuri au fost depistate 102 persoane care nu au respectat măsura privind restricționarea circulației, pentru care au fost constatate și aplicate tot atâtea sancțiuni contravenționale în valoare totală de 134.500 lei. Alexandru Moldovan a mai spus că personalul Ministerului de Interne din cadrul dispozitivelor constituite pentru carantinarea municipiului Suceava și pentru asigurarea zonei de protecție a constatat 28 fapte de natură contravențională, din care 22 pentru nerespectarea restricțiilor de circulație, valoarea totală a sancțiunilor contravenționale aplicate fiind de 65.465 de lei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 275 de suceveni s-au vindecat de noul coronavirus. Doi suceveni au murit miercuri din cauza acestei boli.
 Vizualizări articol: 1582 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
275 de suceveni s-au vindecat de noul coronavirus. Doi suceveni au murit miercuri din cauza acestei boli5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei