Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 23 apr 2020 - Anul XXV, nr. 93 (7398)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Izolarea continuă

Ion Lungu le mulțumește sucevenilor pentru că au respectat carantina și îi roagă să stea în case, pentru că vârful epidemiei nu a fost atins

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a făcut un nou apel public la suceveni să stea în case, să respecte măsurile de carantinare și de izolare socială, astfel încât eforturile de combatere a răspândirii noului coronavirus să nu fie zădărnicite.

Într-o transmisie video făcută miercuri, de la sediul primăriei, edilul Sucevei le-a transmis sucevenilor mai multe mesaje:

“Dragi suceveni, în primul rând vă spun Hristos a Înviat! Vreau să vă mulțumesc pentru modul în care v-ați comportat de când s-a instituit în orașul nostru starea de carantină, de modul în care ați respectat distanțarea socială, izolarea sau autoizolarea. Totodată, vă mulțumesc pentru cum v-ați comportat în perioada sărbătorilor pascale, pentru că ați respectat ordonanțele militare, acordul încheiat între Patriarhie și Ministerul de Interne, încât nu au fost înregistrate incidente deosebite. Din păcate, numărul persoanelor confirmate pozitive în orașul nostru este în creștere, nu am atins încă acel vârf al epidemiei. De aceea am o rugăminte pentru dvs. - stați acasă!

Rămâneți acasă, pentru că s-au făcut eforturi deosebite în ultima perioadă, s-a suspendat activitatea școlară, copiii au stat acasă, a fost suspendată activitatea economică, firmele s-au închis… De menționat sunt și eforturile pe care le fac și le-au făcut medicii în spitale – trebuie să le mulțumim medicilor noștri care lucrează până la epuizare, dar și celor care au venit din alte localități, să ne ajute. Le mulțumim și doctorilor militari care fac eforturi să aducă starea de normalitate la spitalul nostru. Nu în ultimul rând, vă mulțumesc dvs., pentru că de peste o lună de zile stați acasă, în izolare.

Să nu compromitem acest efort comun!”

 

Lungu face apel la medicii sănătoși să meargă la muncă, la spital

Un subiect delicat atins de edilul sucevean este cel al absenteismului a aproape 100 de cadre medicale, de la muncă, sub diverse forme, de la concedii de odihnă, medicale până la solicitări de șomaj tehnic, deși acesta nu este posibil în cazul lor.

“Fac apel la medicii care sunt sănătoși și care pot să meargă la serviciu, să o facă, pentru că este nevoie de forță de muncă la spital, să facem tot ce este posibil să salvăm cât mai multe vieți omenești, să reducem răspândirea acestei epidemii”, a spus Ion Lungu.

 

Extinderea testărilor la mai multe categorii, o necesitate

Totodată, primarul Sucevei solicită ca testarea persoanelor suspecte de infectare cu coronavirus să nu fie limitată doar la personalul medical și forțele de ordine, ci și la alte categorii, inclusiv la populație.

“Rămân la ideea că trebuie făcută mai multă testare în orașul nostru, să fie testate cât mai multe persoane. Nu se pune problema testării în masă, dar trebuie făcute mai multe teste, la persoane care au simptome de coronavirus, la membrii familiilor care au persoane depistate ca fiind infectate. Acum testarea se face la cei din prima linie și bine că se face la doctori, la cei care asigură ordinea publică și siguranța cetățenilor, dar trebuie făcut și la populație, ca măsură de limitare a răspândirii virusului.

Tot în această idee, Primăria Suceava va continua să facă acțiuni de dezinfecție, în tot orașul.

Din păcate am pierdut oameni dragi în această perioadă, trebuie să facem tot ce ține de noi să limităm răspândirea virusului. De aceea vă implor să rămâneți acasă, să salvați viețile dvs. și ale celor dragi!”, a mai spus Ion Lungu.

Edilul sucevean a precizat că măsurile de relaxare a restricțiilor impuse vor fi stabilite și anunțate de către Guvernul României în jurul datei de 15 mai.

“Să ne rugăm ca durata epidemiei să fie cât mai scurtă. Așa să ne ajute Dumnezeu!”, a fost mesajul final al primarului Sucevei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ion Lungu le mulțumește sucevenilor pentru că au respectat carantina și îi roagă să stea în case, pentru că vârful epidemiei nu a fost atins.
 Vizualizări articol: 1176 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ion Lungu le mulțumește sucevenilor pentru că au respectat carantina și îi roagă să stea în case, pentru că vârful epidemiei nu a fost atins0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei