Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 17 apr 2020 - Anul XXV, nr. 90 (7395)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Demersuri

CJ Suceava caută o nouă firmă pentru lucrările la sistemul care asigură concentrația de oxigen pentru pacienții Spitalului Județean

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunțat că instituția pe care o conduce va identifica o nouă firmă care să realizeze lucrările de funcționare a sistemului care asigură oxigen pacienților Spitalului Județean Suceava. În cadrul unei ședințe care a avut loc joi la Palatul Administrativ din Suceava pe tema gestionării problemei pandemiei de coronavirus, unul dintre punctele vulnerabile identificate a fost cel legat de asigurarea concentrației de oxigen pacienților, având în vedere că firma care a câștigat licitația pentru asigurarea lucrărilor de întreținere și funcționare a declinat lucrarea fără a face o constatare și fără a oferi consultanță pentru soluționarea acestei probleme. În cadrul ședinței s-a specificat faptul că acest aspect este o prioritate zero, avându-se în vedere mai multe variante de soluționare.

Astfel, președintele Consiliului Județean, Gheorghe Flutur, a nominalizat trei angajați ai acestei instituţii care vor menține o legătură permanentă cu unitatea medicală și vor căuta soluții pentru identificarea unei alte firme autorizate care să efectueze lucrările necesare. „Acest lucru este prioritar deoarece, în eventualitatea trecerii în etapa a doua, este necesară susținerea a 1.200 de paturi, iar solicitarea de oxigen va fi maximă”, a spus Flutur. El a adăugat că aparatul administrativ pe care îl conduce este în permanență dispus să întreprindă toate acțiunile legale necesare pentru restabilirea funcționalității normale a spitalului.

 

Majoritatea cazurilor de coronavirus din județ sunt în municipiul Suceava

La şedinţa de joi, convocată de prefectul Alexandru Moldovan, au fost prezenţi secretarul de stat şi coordonatorul militar al Spitalului Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou”, generalul Ionel Oprea, directorul interimar al Direcției de Sănătate Publică Suceava, Manuela Trifan, președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, vicepreședintele acestei instituţii Gheorghe Niță, primarul Sucevei, Ion Lungu, viceprimarul Lucian Harșovschi, subprefectul Daniel Prorociuc, directorul organizației Crucea Roșie România - Filiala Suceava, Cornel Dediu, și un reprezentat al societăţii civile, dr. Liviu Trifina.

În cadrul ședinței, secretarul de stat Ionel Oprea a făcut o prezentare detaliată a situației existente în Spitalul Judeţean, el punând accent pe proiecțiile celor trei etape cuprinse în Planul de operaționalizare graduală a spitalului pentru atingerea capacității de răspuns maximal, aprobat de către consiliul medical.

De asemenea, Ionel Oprea a arătat că necesarul pentru prima etapă, de 40 paturi la secția ATI și 900 de paturi pe secții, este deja asigurat. În același timp el a ținut să aprecieze reacția societății civile și spiritul de solidaritate de care aceasta a dat dovadă față de Spitalul Județean, precum și ajutorul primit din partea Universității „Ștefan cel Mare” Suceava.

În cadrul discuțiilor s-a precizat faptul că atât Spitalul Județean de Urgență Suceava, care deține secții non-COVID pe toate specialitățile, cât și spitalele municipale Rădăuți, Vatra Dornei și Fălticeni pot prelua cazurile de excese alimentare specifice acestei perioade a sărbătorilor pascale.

Pe de altă parte, atât secretarul de stat Ionel Oprea, cât și directorul interimar al Direcției de Sănătate Publică Suceava au precizat că în județ sunt puține cazuri de infecție COVID-19, majoritatea acestora fiind în municipiul Suceava, motiv pentru care este absolut necesară respectarea cu strictețe a regulilor impuse privind carantina și distanțarea socială. La rândul lor, reprezentanții administrației județene au anunţat că sunt luate toate măsurile necesare pentru a proteja populația și a se asigura că distanțarea socială este respectată.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului CJ Suceava caută o nouă firmă pentru lucrările la sistemul care asigură concentrația de oxigen pentru pacienții Spitalului Județean.
 Vizualizări articol: 1313 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
CJ Suceava caută o nouă firmă pentru lucrările la sistemul care asigură concentrația de oxigen pentru pacienții Spitalului Județean0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei