Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 17 apr 2020 - Anul XXV, nr. 90 (7395)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Caz incredibil

Mama unui bebeluș cu grave probleme cardiace, lăsată de o falsă polițistă fără toți banii pe care i-a strâns pentru operații

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O tânără din Ostra, care are un copilaș în vârstă de 3 luni cu grave probleme cardiace, ce ar necesita trei intervenții chirurgicale, se află într-o situație disperată, după ce a fost înșelată de o tânără din Gura Humorului, care i-a spus că este polițist și o poate ajuta să depună mai repede dosarul la Casa de Asigurări, pentru a i se asigura costurile operațiilor în străinătate. Tânăra a aflat abia acum câteva zile că cea căreia i-a dat suma de 2.300 de euro, în mai multe tranșe, este Andreea Rotari, în vârstă de 23 de ani, din Gura Humorului, care are la activ condamnări pentru înșelăciune, cu mod de operare asemănător. Pentru a fi credibilă, autoarea i-a trimis victimei un document falsificat din care reieșea că este polițist.

 

A reușit să convingă cu un atestat judiciar falsificat grosolan

Cosmina Sitar și cei din familia sa erau oricum într-o situație foarte grea. Băiețelul adus pe lume acum trei luni de zile are probleme grave la inimă și are nevoie de trei operații.

În timp ce căuta soluții pentru copil, mama a fost contactată, printr-un intermediar, de o persoană care i-a spus că este polițist și poate să îi facă dosarul pentru operații. Mama spune că vocea părea mai degrabă a unui bărbat, iar ulterior a primit și un ”atestat judiciar”, conform căruia respectivul ar fi dat examen și este încadrat la Poliția municipiului Suceava (în „Cadrul Rutier”). Această hârtie este un fals grosolan, printre altele la semnătură apărând directorul Poliției Locale Suceava, care nu are nici o legătură cu Poliția municipiului Suceava (hârtia falsă este prezentată în imaginea alăturată).

Oamenii din familia din Ostra au adunat bani, inclusiv din împrumuturi, virând sumele prin cont bancar, dar ulterior și personal ”polițistului”. Cosmina are martori că i-a dat bani suspectei, e drept, martori tot din familia ei. Mama copilului spune că respectiva este tunsă scurt și are fizionomie de bărbat, astfel că nu a realizat înșelăciunea.

 

Și-a dat seama târziu cui i-a dat banii

Abia după ce a mers la poliție și a arătat pozele pe care le avea, tânăra din Ostra a aflat că i-a dat banii numitei Andreea Rotari, în vârstă de 23 de ani, din Gura Humorului.

Cosmina Sitar a amânat până acum să depună plângere la poliție pentru că a tot primit asigurări că dosarul va fi aprobat, însă de curând s-a convins că nu a stat de vorbă cu un polițist/polițistă și nici nu i-a depus nimeni dosarul pe nicăieri.

Când a cerut banii înapoi, Cosmina Sitar a fost amenințată că va fi reclamată pentru denunț calomnios.

Mai grav, familia Sitar este acum într-o situație foarte delicată, fiind în căutare disperată de bani și mai ales având nevoie de o persoană cunoscătoare și bine intenționată care să îi ajute, pe cale legală, să dea o șansă la viață bebelușului.

De câteva zile, suspecta nu mai răspunde la telefon și nici pe Facebook. Am încercat să o contactăm, însă aceasta nu a fost de găsit.

Cei care vor să se implice în acest caz o pot contacta pe mama bebelușului pe contul ei de Facebook – Cosmina Sitar.

 

A scos bani mulți de la femei cărora le-a promis locuri de muncă în poliție

În 2016, pe când avea 19 ani, Andreea Rotari a dat dovadă de un tupeu ieșit din comun.Ea a păcălit două femei că le va găsi locuri de muncă în poliţie, pe baza unor relaţii pe care le-ar avea, lucru care nu avea nici o legătură cu realitatea.

Andreea Rotari a exploatat faptul că în acea perioadă foarte mulţi suceveni s-au înscris la concursuri pentru admitere în structurile poliţiei şi a profitat de naivitatea victimelor.

Poliţiştii adevăraţi, de la Serviciul de Investigaţii Criminale Suceava, au primit o sesizare despre aceste înşelăciuni din partea unei femei în vârstă de 41 de ani, din municipiul Suceava. Aceasta a reclamat că o anume Andreea Rotari a înşelat-o cu suma de 17.400 de lei. Din cercetări a rezultat că, în perioada ianuarie-aprilie 2016, suspecta, sub pretextul că este poliţistă, i-a spus femei că îi poate găsi un post de secretară la poliţie. Mai mult, pentru a scoate mai mulţi bani, i-a promis aceleiaşi femei că îi va găsi un post de agent în poliţie şi fiicei sale. Convinsă că tânăra are influenţă printre şefi din poliţie, victima a livrat suma de bani amintită în mai multe tranşe.

Andreea Rotari a dus-o cu vorba pe femeia de 41 de ani şi i-a cerut tot mai mulţi bani. Aşa se face că după ce a anunţat-o pe femeie că a definitivat contractul de angajare, escroaca i-a mai cerut încă 650 de lei. Poliţiştii monitorizau deja cazul, astfel că la întâlnirea dintre cele două a fost organizat un flagrant. Andreea Rotari a fost prinsă, într-un centru comercial din Suceava, în timp ce primea suma de 650 de lei în bancnote marcate.

Ulterior, poliţiştii au mai identificat o victimă înşelată în acelaşi mod. Este vorba despre o femeie în vârstă de 30 de ani, din municipiul Suceava, căreia i-a pretins, primind de la aceasta, la 27 martie 2016, suma de 6.400 de lei, pentru angajarea în poliție.

Andreea Rotari a fost reținută doar 24 de ore, după care a fost cercetată în libertate, sub control judiciar.

Tribunalul Suceava i-a aplicat inițial o pedeapsă de 1 an, 10 luni și 10 zile de închisoare pentru trafic de influență, însă la apel pedeapsa a fost transformată în una cu suspendare. Se pare că tânăra mai are și alte reclamații privind înșelăciuni.

 

Polițiștii i-au găsit acasă accesorii de polițist

Printre altele, după prima faptă, de la tânără polițiștii adevărați au ridicat o ştampilă cu carcasă de culoare roşu cu negru, având aplicată o etichetă Agent principal „...”, toc pistol de culoare neagră, port cătuşe material textil cu o cheie în interior, mapă de culoare roşie cu 10 înscrisuri format A4, ambalaj hârtie având aplicată ştampila Agent principal „...”, baston cu inscripție ”Police”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mama unui bebeluș cu grave probleme cardiace, lăsată de o falsă polițistă fără toți banii pe care i-a strâns pentru operații.
 Vizualizări articol: 5026 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.0 din 4 voturi
Mama unui bebeluș cu grave probleme cardiace, lăsată de o falsă polițistă fără toți banii pe care i-a strâns pentru operații2.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei