Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 27 feb 2020 - Anul XXV, nr. 47 (7352)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   6 imagini |   ø fişiere video

Unde fugim de-acasă...

Perioada 27 februarie – 4 martie

Misterele oceanelor, la Shopping City Suceava

În perioada 27 februarie – 1 martie, între orele 11:00-19:00, cei mici au ocazia să descopere fascinantul univers oceanic, într-o experiență educațională inedită, din perspectiva a doi peștișori care luptă să-și salveze reciful de corali. Cum se formează mareele (fluxul si refluxul), ce se întâmplă când erup vulcanii, ce înseamnă bioluminiscența? Proiectul își propune să îi atragă pe copii spre cunoașterea și explorarea lumii subacvatice, căci dacă o vor cunoaște mai bine, o vor îndrăgi și proteja. Detalii importante: Experiența este recomandată copiilor cu vârste între 5-12 ani. Accesul este gratuit, pe bază de programare prealabilă. Durata unui spectacol este de 40 de minute și se repetă din oră în oră, în intervalul 11:00-19:00, timp de patru zile. Evenimentul are loc în zona magazinului Pepco. Programări la: 0760 896 868, în limita locurilor disponibile.

 

Târg de obiecte handmade, la Shopping City Suceava

Sucevenii care apreciază obiectele lucrate cu iscusință și inspirație de maeștrii lucrului manual sunt invitați la Târgul de obiecte handmade din incinta Shopping City Suceava la sfârșitul ultimei săptămâni din luna februarie, 28 februarie – 1 martie. Doritorii vor putea alege dintr-o varietate de bijuterii lucrate din pietre semiprețioase, fimo sau piele, ceasuri, articole croșetate sau decorative realizate prin tehnici inovative, dar și multe alte articole deosebite. Fie că sunteți pasionați de obiectele lucrate manual sau doriți să oferiți un cadou special celor dragi, cu siguranță veți face alegerea potrivită dintre sutele de obiecte expuse în cadrul târgului.

 

„Târgul Mărțișorului”, la Shopping City Suceava

În perioada 24-29 februarie 2020, Consiliul Județean Suceava, Centrul Cultural „Bucovina”, prin Centrul pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale, în parteneriat cu Shopping City Suceava, organizează „Târgul Mărțișorului. Târg de Meșteri Populari”. Acțiunea va avea loc în incinta Shopping City Suceava, programul de vizitare fiind între orele 9.00-21.00.

 

Expoziția „Documente voievodale din Moldova, secolele XIV-XVI”

Muzeul Național al Bucovinei, prin Serviciul Cetatea de Scaun a Sucevei, organizează Expoziția „Documente voievodale din Moldova, secolele XIV-XVI”. Evenimentul are loc cu ocazia împlinirii a 632 de ani de la atestarea documentară a Cetății de Scaun a Sucevei și reprezintă un moment important pentru urbea Moldovei și nu numai.

Expoziția „Documente voievodale din Moldova, secolele XIV-XVI” este accesibilă publicului în perioada 12 februarie - 12 martie 2020, la Casa Custodelui de la Cetatea de Scaun a Sucevei.

 

Lecția muzeală „Crustacee - raci, crabi, homari, creveți”

Muzeul de Științele Naturii vă invită să participați la lecția de muzeu intitulată ”Crustacee - raci, crabi, homari, creveți”, care se va desfășura în zilele de 27 și 28 februarie 2020, începând cu ora 10:00, în Sala de Conferințe a Muzeului de Istorie din Suceava. Ora de muzeu este organizată cu prilejul sărbătoririi, în data de 3 martie, a Zilei Mondiale a Faunei Sălbatice.

 

Joi, 27 februarie

“Ivan Turbincă”, pe scena suceveană

Pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor Suceava va avea loc joi, 27 februarie, de la ora 18:00, spectacolul “Ivan Turbincă”, o dramatizare a regizorului Ion Sapdaru după unul dintre cei mai importanți scriitori clasici români, Ion Creangă.

Biletele costă 30 de lei și 15 lei pentru elevi, studenți și pensionari și pot fi cumpărate de la secretariatul Casei de Cultură a Sindicatelor Suceava, intrare B, etajul 1, tel. 0230 523 718.

 

Balul vienez, la Fălticeni

Joi, 27 februarie, de la ora 18:00, va avea loc, la Fălticeni, la Salonul vienez al Hotelului Turist, Balul vienez. Dress code-ul este elegant.

 

Vineri, 28 februarie

Balul Primăverii, ediția a V-a, la Câmpulung Moldovenesc

La Grădina Mariajelor din Câmpulung Moldovenesc va avea loc vineri, 28 februarie, începând cu ora 16:00, Balul Primăverii, ediția a V-a, un eveniment caritabil care adună un număr mare de prieteni ai copiilor cu nevoi speciale. Evenimentul este organizat de Asociația „Freamăt de Speranță”.

 

Magicianul Mario, pe scena suceveană

Magicianul Mario îi invită pe suceveni vineri, 28 februarie, de la ora 17:00, la Casa de Cultură a Sindicatelor Suceava, la cel mai complex spectacol de Magie & Divertisment din România, în care spectatorii vor lua parte la apariții spectaculoase de porumbei și iepurași, apariții de asistente, numere de prestidigitație și iluzionism.

Prețul unui bilet: 15 lei - copiii, 20 de lei - adulții. Rezervări: 0752 164 457.
Bilete - online pe BLT.ro sau la Casa de Cultură a Sindicatelor Suceava.

 

Sâmbătă, 29 februarie

Spectacolul „Mândruliță, floare rară”, susținut de Ansamblul etnofolcloric "Plăieșii"

Pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor Suceava va avea loc sâmbătă, 29 februarie, de la ora 18:00, spectacolul „Mândruliță, floare rară”, susținut de Ansamblul etnofolcloric "Plăieșii", din Republica Moldova, laureat al mai multor festivaluri, creat și îndrumat de Nicolae Gribincea.

 

Tango argentinian

Muzeul Național al Bucovinei îi invită pe suceveni la o nouă seară de Tango argentinian, Piernazo del Campeon 3, pe 29 februarie, de ora 19:00, la Muzeul de Istorie. Brașoveanul Kicsi Csongor, dansator profesionist, câștigătorul Campionatului European de Tango la secțiunea Tango salon de la Todi, Italia, va face o demonstrație de tango, urmată de secțiuni de dans, la care este invitat și publicul să participe.

 

Concert al celor de la CT Project – Sculpting Sounds (Sunete sculptate), la Casa de Cultură a Studenților

Casa de Cultură a Studenților (CCS) aduce pe scena Universității din Suceava un concert al celor de la CT Project – Sculpting Sounds (Sunete sculptate): Cári Tibor – pian, keyboards; Szabó J. Attila – violoncel, Erőss László - video design; Cezara Fantu - texte și subtexte.

Spectacolul este programat pentru sâmbătă, 29 februarie, de la ora 20.00, pe scena Auditoriumului ”Joseph Schmidt”. Prețul unui bilet este de 20 de lei, dar pentru studenți, elevi și pensionari intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile. Biletele se pot achiziționa on-line de pe http://www.ccs-sv.ro sau de la sediul CCS, str. Zorilor, nr. 6 (lângă Auto Albina). Bilete și informații la numărul de telefon 0752 092 606.

 

Duminică, 1 martie

Spectacolul „Gaițele”, pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor Suceava

Spectacolul „Gaițele” se va juca duminică, 1 martie, pe scena Casei de Cultură  Sindicatelor Suceava, de două ori, de la ora 17.00 și de la ora 20.00, datorită numărului mare de solicitări. În consecință, reprezentația programată pentru ora 19.00 va avea loc de la ora 20.00 (biletele cumpărate pentru ora 19.00 sunt valabile pentru ora 20.00).

 

Expoziția de fotografie „Parcul Național Călimani”, la Iulius Mall Suceava

La Iulius Mall Suceava va avea loc duminică, 1 martie, de la ora 18:00, vernisajul expoziției de fotografie „Parcul Național Călimani”. Expoziția cuprinde 33 de fotografii realizate de Cătălin Cîmpan, Ștefan Macedon Gheorghiță - ArTiStul, Adrian Crăciunescul și Irina Cîmpan și va putea fi vizitată până marți, 31 martie 2020. Proiectul este realizat de suceava.club, cu sprijinul Darex Auto și AlbumExpress.

 

Luni, 2 martie

Expoziția „Locuri ale fericirii” de Andreea Rus, la Galeria de Artă „Ion Irimescu”

Vernisajul expoziției „Locuri ale fericirii” de Andreea Rus va avea loc luni, 2 martie, de la ora 17:00, la Galeria de Artă „Ion Irimescu” Suceava. Curator: artista Camelia Rusu Sadovei; prezintă criticul de artă Delia Ioana Leizeriuc.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Unde fugim de-acasă....
 Vizualizări articol: 1145 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Unde fugim de-acasă...5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei