Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 27 feb 2020 - Anul XXV, nr. 47 (7352)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Prevenție

Primăria Suceava a dotat școlile cu măști de unică folosință și a instalat automate cu dezinfectant în instituție

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Primăria Suceava a achiziționat 2.000 de măști de unică folosință, dintre care 1.500 au fost date la școli și 500 au rămas la primărie, la dispoziția publicului și pentru angajați care au nevoie pentru a se proteja sau a-i proteja pe cei din jur, la birou. Primarul de Suceava, Ion Lungu, a declarat, ieri, în conferință de presă, că a mai comandat încă 1.500 de măști, care ar urma să fie livrate în zilele următoare. De asemenea, la fiecare etaj din instituție au fost instalate automate cu dezinfectant, ca măsură de protecție față de infecția cu noul coronavirus.

Primarul a afirmat că, în cazul în care vor fi persoane izolate la domiciliu, municipalitatea le va asigura hrana și apă. Pentru carantină nu există deocamdată spații în municipiul reședință de județ, ci în apropiere. „Căutăm să închiriem o locație cu 5-10 camere, dar nu la școli sau în apropierea școlilor”, a spus Ion Lungu. Pentru cheltuielile generate de astfel de măsuri pentru situații de urgență administrația locală va aloca 100.000 de lei din fondul de rezervă, urmând să recupereze banii de la Ministerul Sănătății.

În ceea ce privește dezinfecția spațiilor, având în vedere numărul mare de persoane care trec prin primărie, aceasta va fi dezinfectată sâmbătă, iar sediul de primărie din Burdujeni, vineri după-amiază. Primarul a mai spus că, împreună cu directorul TPL, analizează posibilitatea montării automatelor cu dezinfectant și în autobuze.

Totodată, Ion Lungu a făcut apel la directorii de școli din municipiul Suceava, să se asigure că în toate unitățile școlare există în permanență săpun la toaletă, arătând că la bugetul de 13 milioane de euro, alocat în acest an școlilor din oraș, „ar fi jenant” să fie necesar ca acest aspect să fie verificat de funcționari din primărie sau de consilierii locali care sunt membri în consiliile de administrație din sistemul de învățământ.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Primăria Suceava a dotat școlile cu măști de unică folosință și a instalat automate cu dezinfectant în instituție.
 Vizualizări articol: 1604 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Primăria Suceava a dotat școlile cu măști de unică folosință și a instalat automate cu dezinfectant în instituție0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei