Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 30 ian 2020 - Anul XXV, nr. 23 (7328)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Plan dejucat

Lemn confiscat, după efectuarea unui transport dublu cu acelaşi aviz de însoţire

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Două transporturi de material lemnos au fost interceptate în trafic de poliţişti, care, având suspiciuni legate de corectitudinea efectuării lor, au cerut sprijinul silvicultorilor pentru clarificări. În ambele cazuri, au fost constatate nereguli care au dus la confiscarea unor cantităţi importante de lemn şi aplicarea unor sancţiuni pe numele celor responsabili.

Cele două transporturi au fost luate la verificat în cursul zilei de marţi, în interval de doar câteva ore. Astfel, în jurul orei 12.00, poliţiştii din Pojorâta au oprit pe un drum din comuna Sadova o autoutilitară Mercedes care transporta, conform avizului de însoţire prezentat la control de conducătorul auto, cantitatea de 17,79 metri cubi lemn lucru rotund de răşinoase, de la un expeditor din comuna Vatra Moldoviţei. Poliţiştii au avut suspiciunea folosirii avizului de însoţire pentru efectuarea încă unui transport, procedându-se la monitorizarea ambelor transporturi. S-a stabilit astfel că suspiciunile lor erau întemeiate, datele fiind confirmate de investigaţii. La volanul autoutilitarei a fost identificat un bărbat de 41 de ani, din Câmpulung Moldovenesc, care a prezentat pentru control documentele personale şi ale autoutilitarei, precum şi avizul de însoţire a materialului lemnos emis în data de 28 ianuarie, pentru un volum de 17,79 metri cubi lemn rotund. Materialul lemnos a fost inventariat la Atelierul de Producţie Sadova, silvicultorii solicitaţi constatând că autovehiculul a transportat cantitatea de 16,10 metri cubi lemn, în valoare de aproximativ 5.663,5 lei. Întregul volum de material a fost confiscat, fiind aplicată şi o sancţiune contravenţională în valoare de 10.000 de lei. 

În aceeaşi zi,în jurul orei 14.40, poliţişti din Vama, în timp ce acţionau pentru prevenirea şi combaterii delictelor silvice, au identificat şi efectuat semnalul regulamentar de oprire unei autoutilitare marca Mercedes cu semiremorcă, condusă de un bărbat de 41 de ani, din Câmpulung Moldovenesc. El le-a prezentat poliţiştilor un aviz de însoţire material lemnos emis în acea zi, pe care era consemnată cantitatea de 48,38 metri cubi de cherestea molid. La o primă verificare, poliţiştii au avut suspiciuni asupra cantităţii încărcate, iar după deplasarea maşinii încărcate la  Depozitul de Buşteni Dragoşa, s-a constatat că încărcătura conţinea 51,41 metri cubi de material. În urma acestei constatări s-a luat măsura confiscării unui volum de 3,03 metri cubi de cherestea şi aplicarea unei amenzi de 6.000 de lei reprezentantului societăţii comerciale din Vatra Moldoviţei, proprietara autoutilitarei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Lemn confiscat, după efectuarea unui transport dublu cu acelaşi aviz de însoţire.
 Vizualizări articol: 1858 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Lemn confiscat, după efectuarea unui transport dublu cu acelaşi aviz de însoţire0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei