Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 23 ian 2020 - Anul XXV, nr. 17 (7322)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,977 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,7393 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   6 imagini |   ø fişiere video

Unde fugim de-acasă...

Perioada 23 - 29 ianuarie

Joi, 23 ianuarie

Ziua de 24 ianuarie, marcată la Muzeul Bucovinei

Cu prilejul aniversării a 161 de ani de la actul istoric al Unirii Principatelor Moldova şi Muntenia (24 ianuarie 1859), joi, 23 ianuarie 2020, la ora 13:00, în Sala de Conferinţe a Muzeului de Istorie, va avea loc o acţiune organizată în colaborare cu Colegiul Naţional “Mihai Eminescu” din municipiul Suceava. Vor participa două clase de elevi, împreună cu prof. de istorie Eugenia Fărcuţ. Muzeograful Cristina Slavic, din cadrul Serviciului Istorie, le va prezenta elevilor, în cadrul unei expuneri, piesele aflate în patrimoniul Muzeului Bucovinei care au aparţinut domnitorului Alexandru Ioan Cuza şi soţiei sale, doamna Elena.

 

„Unirea Principatelor (24 ianuarie 1859) - naşterea României moderne”

Joi, 23 ianuarie, începând cu ora 12.00, Biblioteca Bucovinei „I.G. Sbiera” din Suceava va găzdui o manifestare dedicată împlinirii a 161 de ani de la Unirea Principatelor Române. Acţiunea se intitulează „Unirea Principatelor (24 ianuarie 1859) - naşterea României moderne”, iar invitatul special va fi prodecanul cu probleme de cercetare al Facultăţii de Istorie şi Geografie din cadrul Universităţii „Ştefan cel Mare”, conferenţiarul universitar doctor Florin Pintescu. Organizatorii manifestării sunt Consiliul Judeţean, Biblioteca „I.G. Sbiera”, Facultatea de Istorie şi Geografie, Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” şi Asociaţia Seniorilor Bucovineni.

 

Lansarea cărţii „Lumea Majestăţii Sale. Jubileul Custodelui Coroanei Române”, la Teatrul „Matei Vişniec”

În spaţiul expoziţional al Teatrului Municipal „Matei Vişniec” Suceava va avea loc joi, 23 ianuarie, de la ora 17:00, lansarea volumului „Lumea Majestăţii Sale. Jubileul Custodelui Coroanei Române”, coordonat de Alexandru Muraru şi Daniel Şandru. Invitat: Daniel Şandru. Prezintă: prof. univ. dr. Ştefan Purici. Lectură: Adina Taşcă, Codrin Bejenaru, trupa PI a Colegiului Naţional ”Ştefan cel Mare” Suceava, moderator: Angela Zarojanu. Organizatori: Asociaţia SEVA, în parteneriat cu Teatrul Municipal „Matei Vişniec” Suceava, Colegiul Naţional ”Ştefan cel Mare” Suceava, Casa Corpului Didactic „George Tofan” Suceava, Colegiul Naţional „Petru Rareş” Suceava.

 

Trupa pop-rock Spam concertează la Universitate

Trupa pop-rock Spam (Cosmin Vaman, Alexandra Andrei, Alexandru Cîşmaru, Tudor Olaru, Ciprian Diaconu) concertează pe scena Universităţii din Suceava, joi, 23 ianuarie, de la ora 19.00.

Spectacolul este găzduit de Auditorium ”Joseph Schmidt”, iar preţul unui bilet este de 20 de lei sau 10 lei pentru studenţi, elevi sau pensionari.

Biletele cu reducere se pot achiziţiona doar de la sediul Casei de Cultură a Studenţilor Suceava, din str. Zorilor, nr. 6 (lângă Auto Albina).

Formaţia Spam a fost înfiinţată în 2014 şi, potrivit propriilor declaraţii, abordează un stil muzical pozitiv şi versuri cu substrat ce tratează cu umor teme actuale.

 

Vineri, 24 ianuarie

Trupa de teatru studenţesc „Fabulinus” aduce „Ţîba” pe scena USV

Vineri, 24 ianuarie, Teatrul studenţesc „Fabulinus” aduce pe scena Auditoriumului ”Joseph Schmidt” al Universităţii din Suceava piesa „Ţîba”, în regia lui Cosmin Panaite.

Spectacolul este programat de la ora 19.00, iar intrarea este liberă.

Potrivit organizatorilor, „spectacolul este un discurs ironic şi autoironic despre teatru şi metehnele sale, descrie experienţa de lucru pentru un spectacol şi dezvăluie din culisele relaţiei dintre un regizor şi actori.Ca în orice comedie, lucrurile degenerează, spre deliciul publicului; în cazul nostru, disfuncţionalităţile prezentate îşi propun să şi chestioneze diferitele feluri de a <face teatru>.Ţîba, foarte puţin după câteva 'scene' de William Shakespeare, este o comedie care sfârşeşte serios, finalul fiind dedicat fericiţilor şi sărmanilor îndrăgostiţi”.

 

Sâmbătă, 25 ianuarie

Manifestări dedicate împlinirii a 120 de ani de la înfiinţarea Muzeului Bucovinei Suceava

Muzeul Bucovinei Suceava împlineşte în această lună 120 de ani de la înfiinţare. Cu acest prilej, vor avea loc o serie de manifestări menite să puncteze existenţa de peste un secol a acestei instituţii de cultură.

Pe 25 ianuarie 2020, la ora 10:00, va fi inaugurat sistemul 3D - Printre dinozauri, la Muzeul de Ştiinţele Naturii; la ora 15:00, este programată o conferinţă şi o lansare de carte - Traian Postolache, „Arta Memoriei”, prezintă: Oliv Mircea, curatorul expoziţiei, în Sala de Conferinţe a Muzeului de Istorie; la ora 16:00, Decernarea medaliei aniversare ”Muzeul Bucovinei 120”, la Sala de Conferinţe a Muzeului de Istorie.

 

Luni, 27 ianuarie

“Tema Holocaustului şi conştiinţa artiştilor, muzicienilor, scriitorilor, cineaştilor şi cărturarilor”.

Cu prilejul Zilei Internaţionale a Memoriei Victimelor Holocaustului, 27 ianuarie, şi prilejuit de împlinirea a 75 de ani de la eliberarea lagărelor de concentrare şi exterminare de la Auschwitz - Birkenau, Consiliul Judeţean Suceava, Biblioteca Bucovinei „I.G. Sbiera”, Uniunea Scriitorilor din România Filiala Iaşi şi PEN Club România afiliat PEN Club Internaţional, organizează Conferinţa susţinută de scriitoarea Angela Furtună, abordând “Tema Holocaustului şi conştiinţa artiştilor, muzicienilor, scriitorilor, cineaştilor şi cărturarilor”. O expoziţie de carte şi vizionarea unor materiale video vor întregi oferta culturală şi educaţională a evenimentului.

 

Miercuri, 29 ianuarie

„Pisica verde” - Teatrul Studenţesc „Fabulinus”, la Rădăuţi

Teatrul studenţesc „Fabulinus” aduce pe scena Casei de Cultură Rădăuţi o nouă reprezentaţie a piesei „Pisica verde”, de Elise Wilk, în regia lui Cosmin Panaite.

Reprezentaţia spectacolului va avea loc pe 29 ianuarie, de la ora 19.00. Biletele pot fi achiziţionate de la Casa de Cultură Rădăuţi, preţul acestora fiind de 5 lei.

Spectacolul Teatrului Studenţesc „Fabulinus”, în care actorii se adresează direct publicului, narează povestea unor tineri care împărtăşesc o experienţă majoră, care le va schimba viaţa pentru totdeauna, o poveste despre evadarea din cotidian în realităţi paralele.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Unde fugim de-acasă....
 Vizualizări articol: 1207 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Unde fugim de-acasă...5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei