Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 23 ian 2020 - Anul XXV, nr. 17 (7322)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Protest

O parte dintre grefierii suceveni au încetat activitatea timp de două ore

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O parte dintre grefierii suceveni, mai exact cei care lucrează la Judecătoria şi Tribunalul Suceava, au întrerupt ieri activitatea timp de două ore în semn de protest faţă de intenţia actualului Guvern de a elimina pensiile speciale.

Între orele 10.00-12.00 nu s-a derulat nici un fel de activitate şi nici un act procedural, dar situaţia a revenit la normal ulterior. Grefierii au menţionat că dacă nu se va renunţa la ideea eliminării pensiilor speciale, începând de luni, 27 ianuarie, activitatea la instanţe şi parchete va fi întreruptă total, perioada în care se va derula acest protest urmând a fi stabilită în cursul zilei de astăzi.

Reprezentanţii grefierilor suceveni au transmis ieri şi un comunicat de presă, în care au explicat motivele nemulţumirilor pe care le au.

„Ne arătăm indignarea împotriva <eliminării> pensiilor de serviciu, denumite <pensii speciale> de către parlamentari pentru a câștiga simpatia electorală a unei mase de oameni dezinformați, spunându-le că ajută bugetul statutului, când, în fapt, eliminarea acestui drept poate avea consecințe negative tocmai în rândul electoratului ce poate deveni oricând justițiabil.

Înțelegem să aducem la cunoștință că, prin aceste decizii populiste, calitatea actului de justiție va avea de suferit, întrucât o atare modificare legislativă este de natură să afecteze siguranța activității desfășurate în sistemul de justiție prin atingerea adusă garanțiilor sociale recunoscute personalului din justiție, fără de care activitatea <autorității judecătorești> nu poate fi organizată și desfășurată.

Mai mult decât atât, abrogarea numai a unora dintre pensiile de serviciu nu va mai avea impactul financiar anunțat de către inițiatori asupra bugetului statului, întrucât potrivit datelor oficiale ale Casei Naționale de Pensii Publice, în anul 2019, beneficiari ai pensiei de serviciu din rândul categoriei noastre profesionale erau 1.800 de persoane, în scădere cu 14 persoane față de anul 2018 (1.814 beneficiari), astfel că putem spune că suntem <eliminați> pe cale naturală. Prin urmare, haosul creat în justiție nu se justifică. Să înțelegem că acești 1.800 de pensionari căpușează atât de mult bugetul statului prin pensiile de serviciu de care beneficiază și e absolut necesar să le tăiați, în raport de cele peste 100 de mii pe care le păstrați?”, s-au întrebat grefierii suceveni.

La nivel naţional există peste 6.000 de membri de sindicat din rândul personalului auxiliar de specialitate din instanțe și parchete, respectiv grefieri, grefieri-arhivari, grefieri-registratori, grefieri documentariști, grefieri statisticieni și specialiști IT. Practic, aceste persoane reprezintă cea mai numeroasă categorie profesională din sistemul de justiție.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului O parte dintre grefierii suceveni au încetat activitatea timp de două ore.
 Vizualizări articol: 1299 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 2 voturi
O parte dintre grefierii suceveni au încetat activitatea timp de două ore1.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei