Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 23 ian 2020 - Anul XXV, nr. 17 (7322)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Istoria se repetă

Zvonuri privind închiderea Bazarului, lansate înaintea campaniei electorale

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cel mai mare complex comercial din Suceava, Bazarul, cu cei peste 2000 de comercianți care își desfășoară acolo activitatea, este din nou „în fierbere”, de câteva zile, ca urmare a unor zvonuri referitoare la închiderea sa.

Principala cauză care i-a pus „pe jar” pe comercianți este expirarea, în februarie, a contractului cu firma care asigură respectarea normelor de protecție la incendii, inclusiv pompierii de serviciu. În condițiile în care nu există posibilitate de prelungire a contractului, iar normele PSI impuse de ISU au stat la baza închiderii Bazarului, în urmă cu ceva ani, pentru o perioadă destul de mare de timp, oamenii au început să își pună numeroase semne de întrebare, alimentate și de zvonuri apărute „din senin”.

Disperați, cei care își asigură traiul din activitățile desfășurate acolo au trimis o delegație de reprezentanți la primarul Sucevei, Ion Lungu, pentru a discuta situația.

„Ca de fiecare dată, când se apropie campania electorală, apar zvonuri că se închide Bazarul, ceea ce este total neadevărat. Faptul că de la 1 martie nu mai avem contract cu firma care asigură PSI în Bazar nu înseamnă nimic, pentru că vom asigura acest serviciu cu forțe proprii. Nu mai putem avea contract cu firmă pentru că normele s-au înăsprit foarte mult și firma respectivă nu mai îndeplinește condițiile – nici o firmă nu le mai poate îndeplini, pentru că sunt draconice”, a declarat primarul Ion Lungu, după  discuțiile avute cu reprezentanții Asociației Comercianților din Bazar.

Practic, de la 1 martie 2020, serviciile PSI de la Bazar vor fi asigurate de o echipă  de patru persoane, a municipalității sucevene, coordonată de Gheorghe Cuseac. Aceștia vor asigura permanența la Bazar, scopul principal fiind prevenirea și intervenția cât mai rapidă a pompierilor în caz de incendii.

 

Căldură în Bazarul Sucevei, în iarna următoare

Referitor la Bazar, primarul Sucevei a adăugat că anul acesta se va concretiza și un proiect restant, cel de asigurare a căldurii în spațiile modernizate, care nu a putut fi pus în practică din cauza lipsei tuturor avizelor necesare.

Astfel, avizul de securitate de la ISU, absolut necesar, solicitat anul trecut, a venit pe 10 ianuarie 2020.

Pentru concretizarea proiectului de dotare a Bazarului cu sisteme de încălzire, în bugetul acestui an este prevăzută suma de 1,5 milioane de lei.

„Până iarna viitoare să fie căldură în Bazar. Se va lucra ca la reabilitarea sediului primăriei, din mers, un tronson, o bucată, fără întreruperea activității”, a precizat edilul sucevean.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Zvonuri privind închiderea Bazarului, lansate înaintea campaniei electorale.
 Vizualizări articol: 4043 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zvonuri privind închiderea Bazarului, lansate înaintea campaniei electorale0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei