Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 23 ian 2020 - Anul XXV, nr. 17 (7322)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Memoriu

Noi acuzaţii aduse conducerii Direcţiei Sanitar-Veterinare Suceava, de către fostul director al instituţiei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Seria acuzaţiilor la adresa actualei conduceri a Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Suceava a continuat ieri, în cadrul unei conferinţe de presă organizate de fostul director Petrea Dulgheru, care a făcut alte două sesizări despre activitatea deficitară a instituţiei.

Acuzaţiile lansate de Dulgheru au fost făcute publice sub forma unui memoriu trimis preşedintelui Autorităţii Naţionale Sanitar-Veterinare, Robert Chioveanu, în care sunt prezentate faptele incriminate.

În prima sesizare făcută, Dulgheru aduce acuzaţii actualului director, precum şi şefului Serviciului de Control Oficial şi Siguranţa Alimentelor, dr. Adrian Nichita, şi soţiei acestuia, Elvira Nichita. El arată că la data de 14 august 2019, dr. Elvira Nichita, inspector în cadrul aceluiaşi serviciu, a fost trimisă în control la Vatra Dornei, unde nu era însoţită de un medic oficial, cum prevede legea, ci de dr. Alexandru Balcan, angajat pe o perioadă determinată. Ei au găsit deficienţe la societatea comercială verificată, iar pentru întocmirea procesului verbal de contravenţie a fost desemnată, în mod incorect, medicul dornean Felicia Boca. Reprezentantul agentului comercial nu a semnat procesul verbal şi se adresează dr. Adrian Nichita, care îi face celui controlat o invitaţie pentru data de 26 august, la sediul DSVSA Suceava. Între timp, medicul Felicia Boca completase aproape în întregime procesul verbal, iar conform declaraţiilor lui Dulgheru, a fost sunată în acel moment de către directorul DSVSA Corneanu, care i-a transmis să modifice nota de inspecţie care nu fusese întocmită de ea şi să anuleze procesul verbal de contravenţie. De atunci, conform celor declarate de Petrea Dulgheru, medicului Felicia Boca îi este frică să contacteze conducerea instituţiei pentru a clarifica situaţia procesului verbal, care nu poate fi anulat. O copie a documentului a fost trimisă de Petrea Dulgheru preşedintelui Chioveanu, pentru a lua măsurile care se impun. 

”Este cutremurător cum un director încalcă legea, umilind şi anulând valoarea inspectorilor în DSVSA Suceava, subminând autoritatea inspectorilor şi implicit a instituţiei. Directorul Corneanu, împreună cu serviciul S.C.O.S.A. au blocat procesul verbal de 5.000 lei şi nu l-au trimis în instanţă conform legii.”, a declarat Petrea Dulgheru.

 

Autolaborator distribuit abuziv de conducerea DSVSA

Fostul director acuză în acelaşi timp faptul că un autolaborator special pregătit cu instalaţie de frig şi congelare, pentru transportul probelor în condiţii de maximă securitate, a fost trimis unui medic apropiat conducerii DSVSA Suceava pentru a se plimba prin Rădăuţi. Acest fapt a trezit indignarea medicilor zonali din judeţ, care au rază de activitate de zece ori mai mare. ”Întreb cum poţi lăsa DSVS Suceava fără acest autolaborator, când România colcăie de pestă porcină africană”, a încheiat Petrea Dulgheru.

 

Actualul director al DSVSA, Dănuţ Corneanu, infirmă acuzaţiile aduse, arătând că neregulile sesizate nu există

Răspunsul directorului Dănuţ Corneanu nu a întârziat să apară, acesta declarând în primul rând că echipa de control care a acţionat la Vatra Dornei a fost legal constituită. ”Operatorul economic nu a fost cooperant cu echipa de control, nu a semnat procesul verbal, fiind invitat la DSVSA Suceava, unde a cerut audienţă la director. Am avut o discuţie cu privire la control şi deficienţele constatate, iar la finalizarea acestora, am solicitat unele clarificări medicului oficial din Vatra Dornei, dr. Felicia Boca. Aceasta a prezentat situaţia, urmând ca în funcţie de antecedente (dacă au existat sancţiuni în ultimii 3 ani, dacă există riscuri asociate cu impact asupra siguranţei alimentelor) să fie aplicate măsuri. Operatorul economic a fost invitat din nou la sediul CSVSA Vatra Dornei, unde nu s-a prezentat, urmând a fi dispuse măsurile cu sancţiuni, care se vor comunica prin poştă.

Colegii din structurile de control oficial din DSVSA, precum şi colegii din structurile de control oficial din circumscripţiile sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor oficiale din teritoriu au aceleaşi drepturi şi atribuţii şi nu s-a subminat sub nici o formă autoritatea unora sau a altora”, a declarat Dănuţ Corneanu. În legătură cu autolaboratorul cu numărul de înmatriculare SV 10 DBU, tot el ne-a declarat că ”această maşină a fost redistribuită pe zona Rădăuţi, teritoriu cu o încărcătură foarte mare de unităţi de producţie, de unde un număr foarte mare de probe se trimit în laboratorul DSVSA Suceava. De altfel, se intenţionează repartizarea  de maşini şi altor circumscripţii din judeţ.”

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Noi acuzaţii aduse conducerii Direcţiei Sanitar-Veterinare Suceava, de către fostul director al instituţiei.
 Vizualizări articol: 2637 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Noi acuzaţii aduse conducerii Direcţiei Sanitar-Veterinare Suceava, de către fostul director al instituţiei1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei