Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 23 ian 2020 - Anul XXV, nr. 17 (7322)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   7 imagini |   ø fişiere video

Preocupare pentru aspectul Sucevei

Campanie de curățenie stradală, demarată în plină iarnă

Joi, 23 Ianuarie 2020 (18:06:15)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Chiar de suntem încă în plină iarnă, abia trecuți de jumătatea lunii ianuarie – Gerar, în municipiul Suceava a fost demarată o campanie de curățenie ca de primăvară, inițiată de viceprimarul Lucian Harșovschi, responsabil de salubrizarea orașului.

Pe de o parte, echipe de salubrizare îndepărtează formațiunile de zapadă/gheață din grămezile formate pe arterele principale (bvd. 1 Decembrie, str. Calea Obcinilor, bvd. 1 Mai, str. Universității, bvd. George Enescu, str. Ștefan cel Mare, str. Ana Ipătescu, str. Calea Unirii), se ocupă de curățarea străzilor, trotuarelor și spațiilor verzi, curățare rigole și măturat manual pe arterele principale, iar pe de altă parte, se acționează cu măturat mecanizat trotuare și carosabil, ba chiar și cu toaletarea gardului viu, pe străzi precum Mărășești, prof. Leca Morariu, str. Oituz, Samoil Isopescu, Alexandru cel Bun.

Situația, oarecum neobișnuită, în condițiile în care, cu ani în urmă, contractele de salubrizare nici nu includeau perioada de iarnă cu operațiuni de curățenie, ci doar de deszăpezire, este perfect normală, dacă vrem ca orașul să arate cât mai bine, indiferent de anotimp.

“Orașul nu arată prea curat în această perioadă din cauza condițiilor meteo, motiv pentru care, chiar dacă suntem în sezonul de deszăpezire (15 nov.-15 mar.), am dat dispoziție să se curețe arterele și să se ridice resturile de zăpadă.
Deși acest proces va fi unul anevoios, temperaturile fiind scăzute (de cele mai multe ori nu depășesc gradul de îngheț în timpul zilei), vom rezolva această problemă, iar orașul va fi curățat.
Când vremea va permite, vor fi spălate inclusiv rigolele, chiar dacă este totuși ianuarie”, a spus Lucian Harșovschi, care a verificat în teren desfășurarea operațiunilor de curățenie de iarnă, devenite o necesitate, atât ca urmare a schimbărilor climatice, cât și a celor din societate.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Campanie de curățenie stradală, demarată în plină iarnă.
 Vizualizări articol: 1380 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Campanie de curățenie stradală, demarată în plină iarnă5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei