Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 9 ian 2020 - Anul XXV, nr. 5 (7310)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

PRO SĂNĂTATE

Sindromul oboselii cronice (II)

Cercetătorul Ron Davis de la  universitatea Stanford din Statele Unite a afirmat că ''Sindromul oboselii cronice este o boală prea adesea considerată ca fiind imaginară. Dar există probe ştiinţifice că această patologie nu este fabricată de spiritul pacienţilor''.

Potrivit specialiştilor Mayo Clinic din Statele Unite, nediagnosticat, sindromul de oboseală cronică poate fi responsabil de complicaţii precum depresia, izolarea socială şi absenţă prelungită la muncă.

În terapia acestei afecţiuni este indicat să se administreze zilnic beta-caroten, vitamina C, vitamina E, acizi graşi, omega 3, deoarece în cazul multor pacienţi suferinzi de sindromul oboselii conice se pot înregistra deficite ale acestor nutrienţi. Mai putem adăuga suplimente minerale zilnice zinc picolinat, glicinat de magneziu, citrat de calciu, vitamina D, mangan, deoarece ele susţin buna funcţionare a sistemului imunitar. Şi aminoacizii L-carnitina, L-lizină şi L-glutation împreună cu acidul alpha lipoic şi coenzima Q10 pot ajuta corpul să se refacă, ducând la vindecarea acestei boli.

Pentru a susţine procesul de vindecare recomandăm o baie înviorătoare cu săruri Epson şi uleiuri esenţiale de conifere, eucalipt şi mentol timp de 20 de minute în fiecare zi. Persoana bolnavă trebuie să se culce întotdeauna la aceeaşi oră în fiecare seară, înainte de ora 23, şi să doarmă cel puţin 8 ore pe noapte. Dacă există posibilitatea se poate dormi şi o jumătate de oră la amiază.

Din punctul de vedere al qigongului medical şi al psihologiei energetice, următoarele două puncte de acupunctură ajută procesul de vindecare. Punctul de acupunctură Rinichi 1 este localizat pe linia mediană de pe talpa piciorului. Pentru a îl identifica cu uşurinţă plimbăm un deget de-a lungul liniei mediane de pe talpa piciorului, în sus, spre degete, până când se opreşte într-o adâncitură destul de largă, chiar înainte de perna piciorului. În această adâncitură se află acest punct. Punctul de acupunctură Rinichi 3 este localizat pe internă a gleznei. Întâi localizăm punctul cel mai înalt al maleolei mediane (osul din partea internă a gleznei), apoi plimbăm vârful degetului către tendonul lui Ahile până când degetul se opreşte într-o adâncitură. Aici, în această adâncitură, este localizat acest punct. Recomandăm stimularea acestor două puncte zilnic, dimineaţa şi seara, câte 5 minute pe fiecare picior. Pentru mai multe informaţii accesaţi www.mihaimoisoiu.ro.

Exerciţiu de qigong medical: stăm în poziţia aşezat, cu picioarele orientate în faţa noastră şi îndoim genunchii. Prindem cu mâinile prin exterior labele picioarelor şi le tragem spre noi, astfel încât genunchii ni se îndoaie şi mai mult şi ne ajung până la piept. După această etapă, inspirând încet, întindem genunchii şi picioarele. Continuăm să ţinem labele picioarelor cu mâinile, astfel încât partea superioară a trunchiului ne este trasă spre înainte prin întinderea picioarelor. Este ideal dacă putem întinde complet picioarele. Totuşi nu trebuie să ne forţăm în această poziţie dacă în zona spatelui se generează prea multă tensiune. Chiar dacă genunchii ne rămân uşor îndoiţi, întindem picioarele ca să ne aplecăm în faţă cât putem de mult în timp ce continuăm să inspirăm. Ne oprim câteva secunde, apoi expirăm şi ne relaxăm în această poziţie. Putem simţi încordarea şi tensiunea reducându-se pentru moment, şi, dacă este posibil, ne mai aplecăm în faţă încă puţin. Revenim la poziţia iniţială trăgând genunchii spre piept. După aceea, ne întindem din nou în timp ce inspirăm, apoi ne relaxăm şi ne întindem mai mult în timp ce expirăm. Este indicat să repetăm execuţiile de zece ori.

Din punctul nostru de vedere, sfătuim persoanelor ce suferă de acest sindrom să utilizeze această combinaţie de elemente terapeutice şi sfaturi până când boala dispare şi cel puţin 6 luni de zile după vindecare pentru a oferi organismului timpul necesar de refacere şi revitalizare, timp în care sunt utile plantele brânca ursului şi năpraznic, excelente pentru revitalizare, echilibrare hormonală şi imunitară.

 

Psiholog Mihai Moisoiu
Tel. 0753937223
www.mihaimoisoiu.ro   
E-mail: mmmoisoiu@gmail.com
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sindromul oboselii cronice (II).
 Vizualizări articol: 1914 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.88/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.9 din 32 voturi
Sindromul oboselii cronice (II)4.9532

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei