Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 9 ian 2020 - Anul XXV, nr. 5 (7310)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9753 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6364 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Îngrijorare

Aproape 30 de cazuri de rujeolă spitalizate, majoritatea la copii nevaccinaţi din zona Rădăuţi, în doar o săptămână

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Efectele refuzului vaccinării copiilor împotriva rujeolei se văd tot mai pregnant. În primele şapte zile din an, în Spitalul de Urgenţă „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava au fost internaţi 23 de copii şi patru adulţi cu rujeolă, nevaccinaţi, majoritatea din nordul judeţului - zona Rădăuţi. Purtătorul de cuvânt al spitalului, dr. Mircea Macovei, a declarat că sporadic au apărut şi cazuri din zona Suceava, dar predominant îmbolnăvirile s-au înregistrat în Rădăuţi şi comunele din jur. Un număr mare de cazuri de rujeolă s-a înregistrat şi anul trecut. Potrivit doctorului Macovei, în secţia Boli infecţioase a Spitalului de Urgenţă Suceava au fost internaţi cu rujeolă 192 de copii şi 32 de adulţi. „Din fericire nu a fost nici un deces, majoritatea au avut forme medii de boală. În ultimele 6 luni s-a constatat creşterea numărului de cazuri, majoritatea fiind copii nevaccinaţi”, a afirmat dr. Macovei. 

Evidenţele Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Suceava arată că cea mai mică acoperire vaccinală este în zonele Rădăuţi, Câmpulung Moldovenesc şi Gura Humorului, din cauza refuzului direct sau mascat al părinţilor de a-şi vaccina copiii.

Vaccinul este gratuit, astfel că este la îndemâna părinţilor să se adreseze medicilor lor de familie sau asistenţilor medicali comunitari arondaţi comunităţii lor pentru a-şi vaccina copiii, să-i protejeze astfel împotriva rujeolei şi a altor boli ce pot fi prevenite.

Rujeola (pojarul) este o boală infecţioasă extrem de contagioasă, iar copiii nevaccinaţi care merg la şcoală şi la grădiniţă pot răspândi foarte rapid boala.

Rujeola poate evolua cu complicaţii majore, ce pot merge până la deces. Vaccinarea este singura metodă de prevenire a îmbolnăvirilor. Este recomandată copiilor cu vârsta între 9 şi 11 luni, cu revaccinare la vârsta de 1 an şi ulterior la vârsta de 5 ani. Schema de vaccinare este adaptată fiecărui caz în parte.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Aproape 30 de cazuri de rujeolă spitalizate, majoritatea la copii nevaccinaţi din zona Rădăuţi, în doar o săptămână.
 Vizualizări articol: 1461 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aproape 30 de cazuri de rujeolă spitalizate, majoritatea la copii nevaccinaţi din zona Rădăuţi, în doar o săptămână0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei