Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 9 ian 2020 - Anul XXV, nr. 5 (7310)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Doru POPOVICI

Doru POPOVICI


Noroc că-i lungă!

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Vrem, nu vrem, ne aflăm din nou în plin sezon de transferări. La alţii, perioada este mai scurtă. La noi, evident că se lungeşte, proporţional cu perioada de întrerupere a competiţiilor interne. Pe alte meleaguri funcţionează principiul umplerii golurilor observate pe parcursul sezonului de toamnă, în timp ce la noi nu contează ce-ţi lipseşte, ci doar pe ce poţi pune mâna. Altfel spus, poţi să n-ai nevoie, de exemplu, de un atacant, dar dacă tot se arată vreo superofertă, atunci hai să-l luăm, dacă ne ajung banii ăia puţini pe care-i avem. Vorba aia: las' să fie, să nu trebuiască! Conform acestei practici absolut tembele, apare la un moment dat un zvon cum că jucătorul Cutare ar fi de vânzare. Dincolo de fireasca mirare a oricărui om întreg la cap (cum naiba să-l vinzi pe mai nimic pe singurul fotbalist adevărat din tot lotul!?) începe bătălia mai degrabă subterană decât pe văzute pentru adjudecarea "mărfii". După soluţionarea cazului, încep să fie fluturate sumele puse la bătaie. Aici, indiscutabil, ar fi mult de lucru pentru un întreg sobor de procurori specializaţi în infracţionalitate economică/fiscală. Faptul că şi vânzătorii, şi cumpărătorii rămân cel mai adesea liberi (pariaţi că după plecarea la bulău a "lotului Becali - Popescu - Borcea" nu vom mai vedea neam de neamul nostru arestări de traficanţi de fotbalişti?) este o dovadă concludentă a faptului că procurorii sunt mai toţi din specia ultracompetenţilor care o tot caută pe Elodia, acum şi pe Luiza, ba şi pe Codruţ Marta. Şi cred că ar fi continuat să-l caute şi pe Sebi Ghiţă dacă nu dădea el peste ei din proprie iniţiativă. Ce vreau să spun? Păi ce altceva decât că pe Nistor de la Dinamo s-au tot bătut vreo 5 echipe. Nici n-a apucat bine să-l dea Becali ca adjudecat, că ne-am şi trezit cu el la... Craiova! Pe cât? Iniţial s-a spus 250.000. Părându-li-se până şi escrocilor cam puţin, au mărit potul: cică 275.000. Tot ridicol. Aşa că al treilea anunţ a zis ceva şi de o "primă de semnătură", adică încă 120.000. Tot puţin. S-a anunţat apoi salariul de 12.000 pe lună, cu contract pe un an. S-a umblat şi la asta: 14.000, cu un an jum'ate de contract. Ultima strigare: 15.000 lunar, contract pe doi ani jum'ate. Vă întreb: dacă aţi fi finanţe publice, ce aţi face? Ei, noroc că la noi, cum ziceam, perioada de transferări e lungă, aşa că dacă tot cresc sumele zi de zi, până la sfârşitul acesteia poate vom afla şi noi, şi finanţele, preţul real/întreg al achiziţionării celui mai bun fotbalist din ţară.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Noroc că-i lungă!.
 Vizualizări articol: 1897 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Noroc că-i lungă!5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei