Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 18 dec 2019 - Anul XXIV, nr. 296 (7297)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Fonduri

Gheorghe Flutur a semnat contractele de finanţare pentru două proiecte transfrontaliere Suceava – Cernăuţi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunţat că a semnat contractele de finanţare pentru două proiecte transfrontaliere, prin Programul Operaţional Comun România-Ucraina 2014-2020. Gheorghe Flutur a spus că recent a semnat un contract de finanţare pentru Proiectul „Smart Travel Bucovina”, parteneri în realizarea acestui proiect fiind Consiliul Judeţean Suceava şi Departamentul de Turism din cadrul Administraţiei Regionale de Stat Cernăuţi. Flutur a arătat că valoare totală a proiectului este de aproape 109.000 de euro. Valoarea cofinanţării totale este de 10.891,40 de euro, iar valoarea cofinanţării care trebuie asigurată de CJ Suceava este de 9.000 de euro. Proiectul va fi implementat într-o perioadă de 16 luni.

Gheorghe Flutur a explicat că obiectivul principal al proiectului este dezvoltarea infrastructurii Tehnologia Informaţiei şi Comunicaţiilor din judeţul Suceava şi regiunea Cernăuţi, prin dezvoltarea unei aplicaţii mobile pentru telefoane smartphone şi tablete care va fi folosită pentru a furniza informaţii utile şi pentru a promova cultura şi turismul în aceste zone.

Flutur a declarat că în cadrul acestui proiect se va dezvolta aplicaţia mobilă „Smart Travel Bucovina”, care va promova cultura locală şi obiectivele turistice care pot fi vizitate în această zonă, va oferi informaţii utile cum ar fi programul de vizitare, preţurile biletelor, va conţine informaţii pentru trasee turistice, activităţi ce pot fi desfăşurate, târguri şi alte evenimente organizate, despre serviciile de urgenţă din fiecare ţară. Aplicaţia va putea fi descărcată gratuit din magazinele virtuale ale celor mai populare sisteme de operare pentru smartphone şi tablete şi va fi disponibilă în trei limbi, română, ucraineană şi engleză.

 

Proiect european de care vor beneficia patru şcoli speciale din Suceava şi Cernăuţi

Pe de altă parte, Gheorghe Flutur a anunţat că în cursul zilei de ieri a semnat contractul de finanţare pentru proiectul „Învăţământ special în zona transfrontalieră Suceava – Cernăuţi: modern, incluziv şi adecvat pieţei forţei de muncă”. Lider în cadrul acestui proiect va fi Consiliul Judeţean Suceava, iar partener va fi Şcoala Specială Gimnazială Internat nr. 2 din Cernăuţi. Flutur a spus că şcolile din judeţul Suceava care vor beneficia de proiect sunt Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă Suceava, Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă „Sf. Andrei” Gura Humorului şi Şcoala Profesională Specială Câmpulung Moldovenesc. El a arătat că prin proiect se urmăreşte îmbunătăţirea calităţii actului educaţional în unităţile de învăţământ special din zona transfrontalieră Suceava – Cernăuţi în vederea facilitării inserţiei socio-profesionale a copiilor cu cerinţe educaţionale speciale pe piaţa muncii.

Proiectul, cu o valoare de aproape 333.000 de euro, va fi implementat într-o perioadă de 18 luni. Gheorghe Flutur a mai declarat că activităţile principale din proiect constau în achiziţionarea de dotări noi şi echipamente tehnologice moderne necesare activităţilor de evaluare/diagnosticare/recuperare medicală şi senzorială a elevilor cu cerinţe educaţionale speciale, precum şi pentru formarea lor profesională adecvată aşteptărilor pieţei forţei de muncă, în cadrul atelierelor şi laboratoarelor şcoală.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Gheorghe Flutur a semnat contractele de finanţare pentru două proiecte transfrontaliere Suceava – Cernăuţi.
 Vizualizări articol: 1949 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Gheorghe Flutur a semnat contractele de finanţare pentru două proiecte transfrontaliere Suceava – Cernăuţi3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei