Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 18 dec 2019 - Anul XXIV, nr. 296 (7297)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   11 imagini |   ø fişiere video

Contact pierdut

Un român din Bucovina de Nord îşi caută rudele din România

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un bărbat din satul Suceveni, din partea de nord a Bucovinei, aflată în Ucraina, încearcă de ani de zile să dea de urmele rudelor sale sau de urmaşii acestora, stabiliţi de zeci de ani în România. Până acum, toate încercările sale de a da de urmele surorii mamei sale şi ale urmaşilor acesteia au eşuat. Ion Plevan a apelat inclusiv la importante emisiuni de televiziune, prin intermediul cărora pot fi găsite persoane despre al căror loc de trai nu se mai ştie nimic de mult timp, însă rezultatele au fost negative. Cele câteva fotografii şi informaţii legate de numele unor localităţi din România unde ar fi putut locui cei căutaţi de el sunt singurele date deţinute de bărbat, după ce rudele care au mai primit cândva semnale din ţară au murit pe rând. Disperat, bărbatul se duce aproape în fiecare duminică la marea mănăstire Bănceni din Regiunea Cernăuţi, aflată la zeci de kilometri depărtare de casă, unde stă de vorbă cu pelerinii veniţi din România, în speranţa că va primi un semn al existenţei rudelor sale pierdute. În rândurile ce urmează publicăm o scrisoare în care bărbatul oferă câteva informaţii despre cei pe care îi caută de atâţia ani, în speranţa că va primi un răspuns.

”Eu, Plevan Ion a lui Arcadie, originar din satul Cupca, raionul Hliboca, regiunea Cernăuţi, Ucraina, care actualmente locuiesc în satul Suceveni, îmi caut rudele din partea mamei în România.

Bunica mea Zamfira, mama mamei mele, a avut două surori: Veronica şi Saveta. Cea din urmă, Saveta, în anii ’40 s-a refugiat în România şi acolo s-a stabilit cu traiul. Cei care ar fi putut să-mi ofere o informaţie precisă despre numele ei de familie sau despre locul ei de trai, precum şi despre copiii ei, nu mai sunt în viaţă. După spusele unor vecini, pare-mi-se că ar fi locuit undeva prin judeţul Bacău.

Printre puţinele fotografii de care eu dispun, am găsit scris pe o hărtie denumirile localităţilor Comăneşti şi Crăiniceşti. Posibil ca aceste localităţi să aibă ceva comun cu mătuşa mea Saveta.

Dacă dumneavoastră mă veţi putea ajuta cu ceva, vă voi fi foarte recunoscător. Pentru aceasta vă transmit fotografiile de care dispun şi ceea ce este scris pe partea opusă a lor. Printre personaje e posibil să fie şi veri de-ai mei, care locuiesc astăzi în România şi se pot vedea în aceste fotografii.

Vă mulţumesc anticipat. Ion Plevan”

Pentru informaţii legate de cei care apar în aceste fotografii şi despre rude ale bărbatului, vă rugăm să sunaţi la 0230 522 993, Monitorul de Suceava, sau să trimiteţi informaţii pe adresa radu@monitorulsv.ro.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un român din Bucovina de Nord îşi caută rudele din România.
 Vizualizări articol: 4304 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 5 voturi
Un român din Bucovina de Nord îşi caută rudele din România5.055

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei