Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 18 dec 2019 - Anul XXIV, nr. 296 (7297)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Anormal

Călători înghesuiți în picioare în singurul vagon găsit de CFR pentru trenul de Putna

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Succesul la publicul călător al trenurilor de la Suceava la Putna nu este exploatat din păcate corect de către compania CFR Călători, care periodic își dă cu stângul în dreptul cu privire la această linie. După ce acum câteva luni semnalam că oamenii sunt transportați cu automotoare Malaxa cu o vechime de aproape o sută de ani și mult subdimensionate, mai nou, în lipsa automotoarelor Desiro, care nu mai sunt trimise de la Iași pe acest traseu, CFR Călători a apelat la varianta locomotivei clasice diesel cu vagoane. Doar că nu este vorba de vagoane, ci de un singur vagon. E adevărat, sunt din păcate rute, chiar din județul nostru, unde un vagon este arhisuficient la un tren Regio, însă nu este cazul la trenul Suceava-Putna.

În mai multe rânduri, călătorii au transmis paginii de facebook „Calea ferată Dornești-Putna” (foarte populară printre utilizatorii acestor trenuri) poze în care se vede cum oamenii călătoresc în picioare, locurile dintr-un vagon fiind insuficiente. Ultimul exemplu este din dimineața zilei de luni, 16 decembrie, din trenul Regio 5622 Putna-Suceava.  Călătorii se plâng că nu sunt transportați în condiții civilizate, fără a mai adăuga că varianta de tren locomotivă și vagon parcurge distanța mai greu, având în vedere manevrele care trebuie făcute la Dornești. Chiar și așa, la anumite trenuri și ore, cunoscute de cei de la CFR, pe această linie sunt călători pentru două vagoane, poate și mai mult dacă ar exista condiții bune de călătorie.

Compania CFR Călători se confruntă cu o criză reală de vagoane și este depășită adesea de cerere și pe linii și trasee foarte importante, cu număr foarte mare de călători. Totuși, se cunoaște bine că sunt trenuri Regio pe alte rute care abia adună 10-15 călători, condiții în care logic și firesc ar fi ca CFR Călători să dea mai multă importanță acestei linii spre Putna, cu un potențial clar peste medie și chiar perspective de creștere, dacă s-ar spori și vitezele de circulație. Un vagon în plus ar fi primul pas spre normalitate, măcar până când se va reveni la automotoarele Desiro.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Călători înghesuiți în picioare în singurul vagon găsit de CFR pentru trenul de Putna.
 Vizualizări articol: 1886 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Călători înghesuiți în picioare în singurul vagon găsit de CFR pentru trenul de Putna0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei