Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 16 dec 2019 - Anul XXIV, nr. 294 (7295)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6134 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Politică

Ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, îl invită pe liderul PSD Ioan Stan să nu mai facă pe lupul moralist

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, afirmă că preşedintele Organizaţiei Judeţene Suceava a PSD,  senatorul Ioan Stan, „face pe lupul moralist” când vorbeşte despre administrarea bugetului de stat şi spune că, de fapt, guvernarea PSD a reprezentat  „echilibrul perfect dintre incompetenţă şi ipocrizie”. „Astăzi privim cu groază la imaginea post-apocaliptică a situaţiei lăsate de ei. Lipsiţi de coloană vertebrală şi ghidaţi strict de câştigul personal, oamenii din PSD ce au deţinut funcţii importante au secat vistieria statului şi au preferat să arunce banii publici până în ultima zi a guvernării. S-au asigurat pe calea aceasta că ceea ce lasă în urmă e atât de imposibil de rezolvat încât nu va exista o discrepanţă foarte mare între o guvernare incompetentă care dispune de fonduri şi una competentă, rămasă fără nici o resursă pentru a salva ţara”, a arătat Gheorghiu, într-un comunicat de presă.

Liberalul afirmă că măsurile pe care le ia actuala guvernare „sunt cauzate de încercarea de a repara dezastrul cauzat de ei (n.r. PSD) ” şi îi acuză pe social-democraţi de făţărnicie şi ipocrizie.

„Recent, preşedintele PSD Suceava a declarat că desfiinţarea Fondului de Dezvoltare şi Investiţii va fi o lovitură pentru comunităţile locale. A uitat, totuşi, să anunţe şi faptul că acest fond este încă una din miturile şi legendele marca PSD, care a inventat acest fond fără să aibă bani. Scopul acestei iluzii a fost motivarea unor primari înainte de campania electorală pentru alegerile europarlamentare şi cele prezidenţiale. Într-un fel, asemenea măsuri sunt uşor de înţeles când ne gândim la incompetenţa de care a dat dovadă PSD, fiind, de altfel, incapabil să câştige voturile cetăţenilor prin modalităţi oneste sau cu viziuni constructive pentru aceştia. Prin urmare, fosta guvernare s-a văzut nevoită să apeleze la strategii josnice care să le apere doar propriile interese, fără a se gândi la consecinţele pe care le vom resimţi sau la bunul mers al ţării”, afirmă ministrul Bogdan Gheorghiu.

El a amintit de o programată majorare a tarifelor la gaze, din toamna anului 2017, amânată „după ameninţările publice ale liderului de atunci, „don' Liviu Dragnea” şi impusă de condiţiile de piaţă în ianuarie 2019. „S-a produs dintr-un foc şi s-a introdus chiar în mijlocul iernii. Din aceeaşi serie a „amintirilor” nefericite se regăseşte şi momentul în care Comisia Europeană a deschis împotriva României o procedură de infringement care aducea amenzi de sute de mii de euro pe zi pentru distorsionarea pieţei gazelor. Numai după ce Bucureştiul a decis să îşi asume un calendar de liberalizare s-au putut opri sancţiunile. Multe alte măsuri luate de guvernarea PSD s-au dovedit la fel de ineficiente şi la fel de proaste pentru bunul mers al ţării. Busola lor nu a fost niciodată una de natură morală, ci una direcţionată de câştigurile imediate. Chiar dacă astăzi ne aflăm la începutul unui drum anevoios de a repara tot ce s-a dărâmat fără ruşine în ultimii ani, vom face tot posibilul să găsim soluţii pentru cetăţeni, fără a ne juca cu viitorul lor. Îmi doresc repararea unui sistem lovit de decizii proaste. PSD este un partid toxic, aflat într-o luptă deschisă cu justiţia, cu statul de drept şi cu valorile democratice”, a mai afirmat ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, îl invită pe liderul PSD Ioan Stan să nu mai facă pe lupul moralist.
 Vizualizări articol: 1661 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, îl invită pe liderul PSD Ioan Stan să nu mai facă pe lupul moralist5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei