Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 16 dec 2019 - Anul XXIV, nr. 294 (7295)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Îndrumare

Deputatul USR Daniel Popescu sfătuieşte românii din Marea Britanie să se pregătească pentru Brexit

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deputatul USR Daniel Popescu le transmite românilor din Marea Britanie că trebuie să se pregătească pentru Brexit, în condiţiile în care premierul Boris Johnson şi Partidul Conservator au câştigat categoric alegerile parlamentare anticipate din 12 decembrie 2019. Parlamentarul de diaspora Daniel Popescu, care a locuit şi profesat pe teritoriul britanic mai bine de 10 ani, atenţionează, printr-un comunicat de presă, că acest rezultat înseamnă că  „viitorul cabinet de miniştri va scoate Marea Britanie din Uniunea Europeană cât mai repede, şi în orice condiţii”. Popescu este de părere că românii trebuie să fie informaţi „corect şi cu claritate” despre procesul de retragere al Regatului Unit din Uniunea Europeană şi despre consecinţele pe care acesta le are asupra celor care muncesc sau studiază acolo şi asupra celor care intenţionează să emigreze în UK.

„Garantarea drepturilor românilor din Marea Britanie nu înseamnă doar posibilitatea de a face cerere pentru rezidenţă de exemplu, ci şi informarea despre paşii necesari, şi sprijinul practic pentru a face toate procedurile accesibile pentru cetăţenii români care rămân după Brexit. Altfel mulţi riscă o situaţie legală precară, care va avea repercusiuni asupra condiţiilor de muncă şi trai.

Cea mai bună atitudine a românilor din UK faţă de rezultatul alegerilor anticipate parlamentare şi Brexit este să continue să aplice pentru a obţine noul tip de rezidenţă -- settled status -- http://bit.do/fkDNV. Acest lucru ne-a fost transmis şi în mai 2019, la ultima vizită în Marea Britanie a Comisiei pentru comunităţile de români din afara graniţelor ţării, când ne-am întâlnit cu reprezentanţi ai instituţiilor centrale britanice, parlamentari britanici şi ONG-uri. Ca şi până acum, voi fi aproape de românii din Marea Britanie”, a transmis deputatul USR Daniel Popescu, vicepreşedinte al Comisiei pentru comunităţile de români din afara graniţelor ţării.

Acesta a subliniat că din 30 martie 2019, Guvernul Regatului Unit a lansat oficial site-ul pe care cetăţenii europeni pot solicita noul statut de şedere, cu sistemul de înregistrare a cetăţenilor din UE în vederea obţinerii noului statut de şedere în UK - http://bit.do/fkDNV (aici puteţi aplica online pentru obţinerea noului statut de şedere în UK); şi ghidul de îndrumare în limba română pentru cetăţenii UE care solicită noul statut de şedere/rezidenţă pe teritoriul UK – https://bit.ly/2JNfJCz.

Termenul limită de depunere a cererilor va fi 30 iunie 2021, dacă Regatul Unit va părăsi UE cu un acord sau 31 decembrie 2020, dacă Regatul Unit va părăsi UE fără un acord.

“Vom continua să urmărim îndeaproape negocierile care au loc atât pe teritoriul britanic, cât şi în plan european în ceea ce priveşte Brexit-ul, pentru a oferi o cât mai bună informare a cetăţenilor români din Marea Britanie care sunt direct afectaţi de această problematică”, a mai spus deputatul USR Daniel Popescu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Deputatul USR Daniel Popescu sfătuieşte românii din Marea Britanie să se pregătească pentru Brexit.
 Vizualizări articol: 1794 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Deputatul USR Daniel Popescu sfătuieşte românii din Marea Britanie să se pregătească pentru Brexit3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei