Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 16 dec 2019 - Anul XXIV, nr. 294 (7295)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Atenţie la schimb valutar!

Escrocii care înşeală oameni prin metoda ”şmen” au reapărut. Două victime au pierdut 1.600 de lei, după ce le-au acceptat serviciile

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Două persoane care doreau să schimbe valută au devenit victimele unor ”şmenari”, după ce au acceptat oferte de schimb valutar mai ”convenabile” din partea acestora. Ambele tranzacţii au avut loc în cursul dimineţii de vineri, în preajma unor case de schimb valutar din municipiul Suceava, un tânăr de 25 de ani şi o femeie de 78 fiind înşelaţi cu1.600 de lei.

Vineri dimineaţă, un tânăr de 25 de ani din Bălăceana a sesizat poliţia despre faptul că a fost victima unei înşelăciuni. El a povestit că în jurul orei 11:00, în timp ce se afla în zona caselor de schimb valutar din zona centrală, peste drum de Piaţa Centrală Suceava, a fost abordat de către o persoană necunoscută, care l-a determinat să îl însoţească spre o altă casă de schimb valutar, unde îi oferea un curs valutar mai convenabil. Ajunşi în zona străzii Curtea Domnească, necunoscutul s-a oferit să îi schimbe el suma de 200 de euro, pe care dorea să o schimbe în lei tânărul de 25 de ani, iar după ce s-au înţeles la suma de 950 de lei, el a primit un teanc de bancnote de 50 de lei. La numărare a observat că lipseşte o bancnotă, suma oferită fiind de 900 de lei şi i-a atras atenţia necunoscutului în legătură cu lipsa acesteia. Persoana necunoscută i-a solicitat suma de 900 lei pentru a completa cu încă o bancnotă de 50 lei conform înţelegerii prealabile şi după completare i-a oferit banii îndărăt, tânărul oferindu-i cei 200 de euro. După efectuarea tranzacţiei, persoana necunoscută a părăsit zona, iar tânărul de 25 de ani a numărat suma de bani primită şi a constatat că i-a fost înmânată suma de 350 lei.

În cursul aceleiaşi dimineţi, poliţia a fost anunţată despre faptul că o altă persoană a fost înşelată în cadrul unei operaţiuni de schimb valutar, în cartierul Burdujeni. Cercetările au arătat faptul că în jurul orei 10.40, o femeie de 78 ani din comuna Siminicea a intrat în incinta unei case de schimb valutar cu intenţia de a cumpăra euro şi s-a aşezat la rând. Ea le-a declarat poliţiştilor că la un moment dat a fost abordată de un necunoscut, care i-a propus un schimb valutar mai avantajos, astfel că l-a însoţit afară din magazin. În faţa magazinului, necunoscutul i-a spus că îi va da suma de 400 euro în schimbul sumei de 1900 lei, fapt cu care femeia a fost de acord. Femeia i-a dat suma în lei, necunoscutul s-a întors pentru scurt timp cu spatele, după care a revenit şi i-a spus femeii că nu mai doreşte să efectueze tranzacţia, înapoindu-i suma, după care a plecat. În momentul în care femeia a numărat suma în lei, a constatat că primise înapoi doar 900 de lei. În ambele cazuri poliţiştii au luat declaraţii şi probe, cercetările fiind continuate în cadrul unor dosare penale pentru comiterea infracţiunii de înşelăciune.

Poliţiştii atrag atenţia că în perioada lunii decembrie, cândse remarcă o creştere a circuitului valorilor monetare şi a tranzacţiilor comerciale, cetăţenii schimbând valută mai mult decât în celelalte perioade ale anului, e nevoie de o atenţie mărită în efectuarea acestor tranzacţii, evitând schimbul valutar la colţ de stradă cu persoane necunoscute şi neautorizate. Modul de operare denumit „şmen” este aplicat de suspecţi în momentul când, la un schimb valutar ilegal, ei cer banii pentru a-i renumăra, dar de fapt acela este momentul în care sustrag sau înlocuiesc suma valabilă cu o sumă derizorie. Imediat după asta, sub pretextul că în zonă şi-au făcut apariţia poliţiştii, infractorii dispar rapid, iar victima descoperă ulterior că a fost înşelată şi a primit mai puţini bani.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Escrocii care înşeală oameni prin metoda ”şmen” au reapărut. Două victime au pierdut 1.600 de lei, după ce le-au acceptat serviciile.
 Vizualizări articol: 2272 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Escrocii care înşeală oameni prin metoda ”şmen” au reapărut. Două victime au pierdut 1.600 de lei, după ce le-au acceptat serviciile0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei