Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 13 nov 2019 - Anul XXIV, nr. 266 (7267)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Schimbare

Sistem nou de vot, electronic, pentru aleșii locali suceveni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Consilierii locali suceveni își exprimă opțiunile de vot, începând de luna aceasta, utilizând un nou sistem de votare, digital, în care trebuie să se logheze utilizând o cartelă personală.

Noul sistem a fost utilizat pentru prima dată la ședința extraordinară de Consiliu Local de marți dimineață, la care au fost prezenți 16 din cei 23 de consilieri locali.

Acestora li s-au înmânat cardurile personalizate, iar viceprimarul Lucian Harșovschi a făcut o scurtă prezentare a modului de funcționare a sistemului digital, care l-a înlocuit pe cel vechi, analogic.

„Noul sistem poate fi utilizat doar după logarea prin contactul cardului cu cititorul de la baza microfonului, permite în continuare vot deschis, vot secret, iar opțiunile pentru vot sunt afișate electronic – pentru, contra sau abținere. Foarte important, consilierii pot modifica opțiunea de vot în timpul votării, fără să fie necesară reluarea întregii proceduri. Sper ca noul sistem să fie funcțional și să vă ajute să votați cu gândul cel bun de fiecare dată”, a spus  Lucian Harșovschi.

Aleșii locali pot opta să ia cu ei cartelele, acasă, dar li s-a recomandat să le lase mai bine la secretariatul Consiliului Local, de unde le pot lua când vin la ședințe.

Vechiul sistem de vot dădea deseori rateuri, fiind necesară reluarea voturilor sau chiar repornirea sa, nu de puține ori unii consilieri fiind nevoiți să voteze de pe consolele altor colegi, care nu erau prezenți la ședință, pentru că a lor nu mai răspundea la comenzi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sistem nou de vot, electronic, pentru aleșii locali suceveni.
 Vizualizări articol: 1470 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sistem nou de vot, electronic, pentru aleșii locali suceveni0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei