Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 13 nov 2019 - Anul XXIV, nr. 266 (7267)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Opinie

Deputatul Ioan Balan este convins că Guvernul Orban va redresa România

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deputatul PNL de Suceava Ioan Balan şi-a exprimat încrederea că noul Guvern instalat recent sub conducerea lui Ludovic Orban va redresa România.

„Acest guvern are misiunea de a lua mai multe măsuri urgente, pentru a evita intrarea ţării într-un colaps financiar şi într-o situaţie de nesiguranţă socială majoră. Aşadar, nici nu s-a uscat cerneala pe decretul de învestire pentru noul guvern, că Ludovic Orban trebuie să ia o sumedenie de măsuri reparatorii, în condiţiile în care PSD a lăsat în urmă o ţară devastată, fără nici un ban în vistierie, cu toate proiectele majore compromise”, a arătat Ioan Balan.

Parlamentarul sucevean a precizat că prioritatea numărul 1 a actualului Guvern este să vină cu a doua rectificare pentru anul 2019, chiar dacă vistieria este goală. Problema fondurilor este una spinoasă, aspect pe care îl simt pe propria piele toţi primarii din ţară, iar plata următoarelor salarii este condiţionată de rectificarea bugetară.

„Cu toţii ştim că banii din TVA nu s-au mai rambursat de câteva luni, iar mii de agenţi economici români suferă din această cauză. De asemenea, facturile restante pe care statul trebuie să le plătească s-au înmulţit, iar Dăncilă a aruncat sarcina plăţii acestora către Guvernul Orban. La fel de grav este faptul că de la bugetul primăriilor lipsesc peste 6 miliarde de lei, bani pe care PSD trebuia să-i asigure încă din vară, dar a preferat să-i şantajeze pe aleşii locali cu alocări discreţionare. Cu toate aceste şmecherii financiare, PSD a lăsat în urmă un deficit bugetar, adică o gaură la buget, de peste 30 de miliarde de lei, numai după primele 10 luni din acest an. Nici un guvern din ultimii 30 de ani nu a lăsat în urmă un asemenea prăpăd financiar, fără să construiască nimic”, a mai spus Ioan Balan.

Chiar şi în aceste condiţii destul de critice, deputatul PNL de Suceava are convingerea că Ludovic Orban şi miniştrii din cabinetul acestuia vor găsi cele mai bune soluţii pentru a revigora economia ţării.

„După ce Guvernul Orban va reuşi să deblocheze financiar ţara în acest sfârşit de an, va trebui să pregătească şi bugetul pentru anul viitor, în care vor fi incluse toate cheltuielile prevăzute prin legile în vigoare: majorarea punctului de pensie, majorările de salarii, indexarea alocaţiilor de stat pentru copii, finanţarea unor lucrări de infrastructură şi cofinanţarea proiectelor europene. Pe lângă aceste măsuri, Guvernul Orban va trebui să ia urgent decizii prin care să recredibilizeze justiţia, să încurajeze investiţiile străine şi pe cele româneşti şi să deblocheze şantierele din toată ţara”, a conchis Ioan Balan.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Deputatul Ioan Balan este convins că Guvernul Orban va redresa România.
 Vizualizări articol: 1288 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Deputatul Ioan Balan este convins că Guvernul Orban va redresa România5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei